С нова Skoda Fabia R Evo се сдоби рали-шампионът ни Мирослав Ангелов (СНИМКИ)

С нова Skoda Fabia R Evo се сдоби рали-шампионът ни Мирослав Ангелов (СНИМКИ)

За сезон 2020 пилотът Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев от фирмения тим  „Мегапорт Рейсинг“ ще се радват да стартират със съвсем  нов автомобил Skoda Fabia R5 Evo на стойност 237 000 евро. С по-мощната бегачка екипът ще защитава титлите си от тази година и ще се бори за подиуми в международните стартове.

Моделът вече се доказа в ралитата на FIA като по-бърз и по-надежден в сравнение с първата генерация R5. Визуално Fabia R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но голямата еволюция идва отвътре. Благодарение на 10 000 тестови часове с този нов автомобил, Skoda Motorsport успя да увеличи хода на окачването в двете конфигурации – асфалт и макадам, с 30 мм, което  значително подобрява сцеплението.

Центърът на тежестта е снижен, охлаждането е подобрено с нов радиатор и оптимизирана електрическа помпа. Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността в зависимост от условията с 3 к.с. R5 Evo има подобрено управление, нова спирачна система, по-различно омасляване и по-голяма надеждност, както и сериозно снижени разходи за ревизия.

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записа най-успешната година за клуба с титли в шампионати в България, Сърбия и зона Балкани на FIA. Закриването на сезона се състоя в новия Škoda център в столичния ж.к. „Дружба”- 2. На състезателите официално  им бяха връчени купите на FIA за титла в Европейския рали трофей в зона „Балкани”.

Шампионската им кола Skoda Fabia R5 е изложена за почитатели и клиенти на Skoda в продажбено-сервизния център в Дружба 2 от началото на годината и ще остане там до 17 януари. След това тя поема към Англия. Запален фен на шампионската бегачка от Албиона вече заплати за нея  168 000 евро. На официалната церемония по закриването на сезона един от основните спонсори на  рали шампионите ни   Иван Тодоров от Еуратек заяви, че и в бъдеще официалните вносители на  Škoda у нас ще подпомагат екипажа в стремежа му за нови победи.Той не пропусна да спомене, че  ръководената от него фирма през годините сама е провеждала едномаркови рали шампионати на писта – Купа Fabia и купа Octavia.

В сезон 2019 със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България. Това беше втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а „Мегапорт Рейсинг“ стана първи в отборното класиране със 75 т.

Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1 с победите си в България и 3-то място в генералното класиране на рали „Сърбия“ и 4-то в „Ешок“ – Турция. В подготовката за рали „Сърбия“ Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – „Валево“ и „Джердап Рали“, което им осигури и титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.

„Мегапорт Рейсинг“ постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен, но пропусна титлата в шампионата с една точка, след като сливенския кръг не бе признат за крайното класиране, а вместо него бе организиран кръг в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради застъпване с предварително изготвената състезателна програма на екипа. Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в „Раховец-Лясковец“, където участва като подготовка за рали „Твърдица“.

 

 

За Еуратек ООД и първите Едномаркови шампионати в България

Еуратек ООД е единствения официален вносител на автомобилния производител ŠKODA AUTO за България от 1992 година насам.  Компанията оперира в сферата на вноса, продажбата и след продажбеното обслужване на автомобилите ŠKODA. Продажбено-сервизната и мрежа се състои от 14 обекта в цялата страна. По пазарен дял марката традиционно се нарежда в първата тройка на най-продаваните автомобили в България.

Еуратек ООД е един от основателите на моторспорта в България, и инциатор на първите едномаркови шампионати у нас.

Първият едномарков шампионат „Купа Škoda Octavia” стартира през 1999 г. с 18 автомобила. Вторият едномарков шампионат „Купа Škoda Fabia” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се проведе в 2 поредни години.  Състезателните автомобили, са хомологирани по изискванията на FIA за група „N,  оборудвани с предпазни ролбари, четириточкови състезателни колани, спортен волан и седалка, регулируеми по височина и твърдост спортно окачване и модифицирана предавателна кутия.

Първите едномаркови шампионати са дали началото на спортната кариера на редица български звезди, като като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов.

С ŠKODA Fabia Super 2000 най-успешният български рали състезател – Димитър Илиев, стана 3 пъти рали шампион на България в последните 4 години от своята състезателна кариера.

Еуратек ООД подкрепя през последните две години спортен клуб Мегапорт рейсинг – двукратен шампион на България за 2018 и 2019 г., състезаващ се с модел Fabia R5.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4