Избраха го! Ревизоро пое министерството на околната среда и водите

Избраха го! Ревизоро пое министерството на околната среда и водите

Новият министър на околната среда и водите е Емил Димитров, известен с прякора Ревизоро. Той беше избран със 111 гласа на депутати на мястото на подалия от арест оставка Нено Димов.

Номинацията на Димитров беше предложена вчера след заседание на коалиционния съвет. Така се запазва правото на Обединените патриоти да имат своя квота за това министерско място в управлението.

Против рокадата в правителството бяха БСП и ДПС, а народните представители от “Воля” напуснаха пленарната зала още преди да започне обсъждането на кандидатурата на Димитров, защото не били съгласни държавата да се управлява на квотен принцип.

Новият министър e юрист по образование и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

През 2018 г. и 2019 г. предизвика негативни реакции срещу себе си заради предложения Закон за горивата. Законопроектът изкара на протести дребния бизнес.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4