Йосиф Миладинов е №1 сред младите ни спортисти (СНИМКИ)

Йосиф Миладинов е №1 сред младите ни спортисти (СНИМКИ)

Точно 100 спортни журналисти дадоха своя вот в IX издание на анкетата на сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg  за определянето на спортиста на 2019 г. сред младите българи. Церемонията се състоя в Централния военен клуб в София в присъствието на деятели, спортисти, треньори, гости и журналисти.

Точки в реномираната анкета получиха 53 състезатели. Победител стана 16-годишният плувец Йосиф Миладинов с актив от 788 т. Той е трети в света при юношите на 50 м бътерфлай от шампионата в Будапеща, втори в Европа на 100 м бътерфлай в Казан, финалист в щафетите.

Стана най-младият ни олимпиец, покрил норматива за игрите в Токио. Той е и първият българин, слязъл под 52 сек. На 100 м бътерфлай в голям басейн. Рекордите му през годината в две възрасти са над 10. Шампион е на Швейцария.

На второто място с актив от 520 т. застана 18-годишната Александра Начева (лека атлетика – троен скок), която взе второ място на европейското първенство за девойки под 20  години. Тя е лидер в световната ранглиста за девойки под 20 г. с 14,13 м.

Третата позиция с вот от 507 т. е носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20 г. Йоана Илиева. Наставникът на волейболистите ни – юноши до 17 г. Мартин Стоев стана треньор на годината…

Тази година Viasport.bg  връчи и три специални награди. Третата награда „Воля за победа” заслужи 14-годишният футболист на ФК Национал (Сф) Кубрат Комсалов, въпреки, че е с диабет не се е отказал да тренира и е пример за подражание на съотборниците си.

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков е първият носител на приза „Вдъхновение”. Съвсем заслужено 12-годишната състезателка по водна топка на „Локомотив Никола Нанов”  Анелия Янева бе излъчена от фондация „Емил Шарков” за приза „Деца на бащи герои”, която се присъжда на деца на загинали служители на МВР.

Топ 10

1.Йосиф Миладинов(плуване)                788 т.

2. Александра Начева (плуване)             520 т.

3. Йоана Илиева (фехтовка)      507 т.

4. Светла Згурова  (модерен петобой) 464 т.

5. Едмонд Назарян (борба)        420 т.

6. Нургюл Салимова (шахмат)  347 т.

7. Ангел Русев (вдигане тежести)           305 т.

8. Владимир Гърков (волейбол)              259 т.

9. Валентин Андреев (лека атлетика)  256 т.

10. Александра Фейгин (фигурно пързаляне)  199 т.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4