Футболът през 2020 г. започна с мачове между женени и ергени (СНИМКИ)

Футболът през 2020 г. започна с мачове между женени и ергени (СНИМКИ)

Футболът в региона стартира още в първия ден на Новата 2020 г. с мачове между женени и ергени – традиция, която се спазва от години в малките населени места.

На новооткритото игрище в с. Подгумер, район Нови Искър, женените се оказаха с двойно повече воля за победа и надиграха категорично с 10:5 необвързаните с брак момци от селото. А след паметния сблъсък, пак по традиция, всички седнаха дружно на една маса, да се почерпят за едно добро начало на Новата 2020 г.

В с. Световрачене също се проведе традиционния сблъсък между женени и ергени, като ергените се оказаха по-корави и спечелиха с 4:2.

Бяха поднесени цветя пред паметната плоча на починалите футболисти от с. Световрачене, изградена през 2002 г.

И както традицията повелява повече от 20 години, общественият живот в с. Петърч започва с футболен мач! 2020 година не направи изключение и най-издръжливите след новогодишните тържества бяха на терена, а някои и покрай терена. Самият мач започна с ударно начало от ергените, които на бързо поведоха с 4:0. Много амбицирани след последните загуби през 2018 и 2019 г. Ергените излязоха със силната амбиция да променят нещата в своя полза. Много дейни бяха Сашко Вучков, Явката Благоев, Ивчо Григоров! Това сякаш стресна Женените и те показаха своята класа като набързо изравниха след голове на Саси Петров и Бисер Цветанов. В последните минути на мача по-амбицирани се оказаха ергените и след няколко добри контри доведоха мача до успешен за тях завършек – 16:13.

Новата година и в Костинброд започна с футболна среща, организирана от любители на футбола, със съдействието на ОФК Костинброд-2012 и община Костинброд. На 1 януари приятелският мач “Женени срещу ергени” се игра на стадион “Бенковски” в кв. Маслово.

В двубоя участие взеха над 25 мъже от община Костинброд, сред които и служители от общинската администрация: зам.-кметът Александър Ненов, Иван Иванов, Денис Величков, а през второто полувреме игра и Теодор Атанасов. На традиционния мач присъства и кметът на общината Трайко Младенов.

Футболната среща започна спокойно и първото полувреме завърши 0:0. През второто полувреме мача пое друга посока след първия гол на Явор Григоров от отбор “Ергени” и изравняването от Валентин Ванов от отбор “Женени”. Малко преди края на мача Виктор Петров от отбор “Ергени” осигури победата 2:1. Мачът премина при пълен феърплей, с бързи и точни отсъждания от страна на главния съдя Димитър Петров.

Организаторите бяха подсигурили, освен голямата купа за победителите и две статуетки за “Най-добър играч на терена”.

Статуетка “Най- добър футболист” от отбор “Женени” взе Георги Тодоров, а от отбор “Ергени” – Явор Григоров.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4