Общинарят Антов с ангажимент към пенсионерските организации

Общинарят Антов с ангажимент към пенсионерските организации

Преди дни общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов гостува на пенсионерската организация в Банкя по покана на председателя ѝ Нели Славеева.

Домакините запознаха съветника с проблемите около регистрацията на тяхната структура, спънките, които имат за използването на общинското помещение, предвидено за събиране на пенсионерите. Те изтъкнаха, че е нужно приемането на наредба от СОС, свързана с регистрацията и дейността на пенсионерските организации. Такава в момента липсва.

От своя страна Антов покани ръководството на пенсионерската организация „Банкя” да представи проблема пред Комисията по Образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община.

Общинският съветник от ВМРО се ангажира да работи за приемане на Наредба за дейността на пенсионерските организации в София, като текстът ѝ ще бъде изготвена след разискване с отделните пенсионерски клубове, организации и фракции.

Целта е да има ред и да спре политиката на дадени кметове да се намесват в работата на отделните пенсионерски организации. Не бива да се създават спънки на организациите на възрастните хора при осигуряването на помещение за дейността им, коментира Димитър Антов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4