Международен протест в София на 7 декември – Защити семейството

Международен протест в София на 7 декември – Защити семейството

На 7-ми декември 2019 г. в гр. София (НДК 13:00 часа) ще бъде проведен мащабен граждански протест, организиран от националното сдружение “Родители обединени за децата“. Протестът този път ще е интернационален и ще обедини родители и будни граждани от България, Норвегия, Литва, Австрия, Дания, Хаваи, Нова Зеландия, Испания и Германия.

Очаква се към инициативата да се присъединят и представители на още няколко държави. Протестиращите от всички тези страни ще заявят безспорните си искания за оттегляне и промяна на законодателните основи, на които почива цялата антидетска, антисемейна и античовешка политика, прокарвана и утвърдена в голяма част от европейските страни.

Основният призив на протеста ще бъде „Спаси семейството! Защити децата!” и той ще е насочен преди всичко към законодателните и правоприлагащите органи в европейските страни. Политиките, които тоталното дискредитираха службите за защита на децата в Норвегия, Холандия, Дания и други страни, узаконеното „отвличане” на деца от семействата им, превръщането на социалната грижа за слабите и безпомощните в бизнес за милиони, овластяването на НПО-та с права, предопределящи съдбите да цели семейства и родове, са се превърнали в новия модерен геноцид! Именно срещу този геноцид не спират да се борят родители от цял свят.

Гражданската активност до момента и поредицата от протести и шествия
доведоха до внасянето на Проектозакон за отмяна на Закона за социалните
услуги в България и предизвика обоснования гняв на Българската православна
църква, която в свое официално обръщение от 25 ноември поиска отхвърлянето на ЗСУ и произтичащите от него законодателни промени, които влизат в сила от 01.01.2020 г.

Безпрецедентната победа в съдебната битка срещу Норвегия по делото Лобен и последвалите позитивни решения по други дела срещу отнемането на деца от техните биологични семейства се превърнаха в естествен катализатор на гражданското недоволство по наболелите теми, касаещи добруването на децата и семействата по света.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4