Район “Надежда” беше бенефициент на амбициозен проект

Район “Надежда” беше бенефициент на амбициозен проект

Заключителна конференция „MOV-UP – траектория на постиженията“ се проведе в рамките на проект „Изграждане на устойчива мотивация и ценностен модел за живота чрез ранното детско образование“ (MOV-UP, 580339-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA3-IPI-SOC-IN).

Бенефициент беше район “Надежда“. Събитието бе организирано от районната администрация, съвместно с фондация „Междукултурно сътрудничество“.

Партнъори по проекта са Литва, Турция, Гърция, Италия, Малта, като той е осъществен с подкрепата на Европейската комисия. Участници в дейностите от българска страна са градини от столичните райони „Студентски“ и „Панчарево“ и от градовете Видин, Хасково, Стара Загора и Кюстендил.

„Радвам се, че благодарение на този проект получихме реална възможност да повишим уменията на учителите за създаване на приобщаваща учебна среда, която предлага съпричастност и емоционална подкрепа, и укрепва детската устойчивост срещу трудностите в живота“. Това заяви заместник – кметът на район „Надежда“, г-жа Анелия Георгиева по време на официалното откриване на конференцията. „Наистина вярвам, че успяхме да изградим устойчива мотивация и ценностен модел за живота, чрез иновативни методи в детското образование“, категорична беше тя.

По време на конференцията бяха връчени грамоти за активно участие и творчески постижения, реализирани от директори, учители и родители на детски градини, както и на партнъорите от фондация „Международно сътрудничество“ за подкрепа на организацията, координирането и реализирането на проекта.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4