“Ракия фест” ще е тест за познавачи

“Ракия фест” ще е тест за познавачи

В петък (29 ноември) в НДК в София стартира седмото издание на Rakia & Spirits Fest. С годините изложението доказа, че то може да възпитава потребителите на силната алкохолна напитка към умерена консумация и да ги предразполага да търсят нови вкусови усещания.

Най-скъпите ракии от Балканите се продават на цена от 300 лева за литър стана ясно от думите на организатора на проявата Ивайло Жеглов от “Експо Тим”. Над 400 вида ракии ще дефилират по щандовете на изложението в София, а консумацията на алкохол е неограничена, стига да сте навършили 18 години.  Ще има продукция от дестилериите на Северна Македония, Сърбия, Турция, Гърция, Албания и др. За догодина се водят преговори с унгарски и полски производители на ракии.

В миналогодишното издание на феста имаше изложители от Бразилия, а сега има дебютанти от Китай, Хърватия, Черна гора и др.

Повече от 20 български производители ще представят пред широката и отбрана публика най-новите си ракиени предложения. Странни за сетивата с дъх на силни градусови питиета ще бъдат експерименталните разработки от пъпеши, стафиди, тиква и фурми. Отлежалите ракии отново ще бъдат в центъра на вниманието на посетителите, сред тях изпъкват предложенията на дестилерия “Тиквеш”.

За дамите изкушения ще са авторските коктейли  на магьосниците – бармани от Herbarium Cocktails. Няма как да не присъстват киселото зеле, домашната сланинка и греяната ракия, обявиха на специална пресконференция  организаторите.

Публиката ще се наслаждава на живо с ритмите на Еcho Balkan Samba през двата дни – в петък от 18 ч. , а в събота от 15 ч.

В часовете на посещението в ролята на  Rakia hunters ( ловци на ракия) ще влязат познавачите, които ще дадат гласа си  за „Най-добрата ракия на фестивала”.

Вратите на зала 7 на фестивала ще бъдат отворени през двата дни от 14:00 ч. и ще се затварят в 21:00 ч.

Categories: Гурме, Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4