Владо Манолков, който спаси дузпа на премиера: С Борисов си имаме закачка, казах му, че ще я хвана

Владо Манолков, който спаси дузпа на премиера: С Борисов си имаме закачка, казах му, че ще я хвана

Вратарят на Сливнишки герой Владимир Манолков се превърна в един от героите в полуфинала на зона “София” на републиканското първенство за ветерани по футбол.

Неговият тим загуби от Витоша (Бистрица) с 0:3, но стражът се отричи с феноменални изяви. Върхът на представянето на Манолков беше дузпата, която спаси в 60-ата минута. Изпълни я Бойко Борисов. Премиерът стреля силно в долния десен ъгъл на вратата. Манолков обаче с котешки рефлекс се хвърли и изби в корнер силния шут.

“Определено не ми беше лесно да избия шута. Г-н Борисов е изкусен майстор на дузпите и съм щастлив, че този път имах късмет, коментира юношата на Локо (Сф) пред “Витоша нюз”.

– На Бойко не му беше приятно, разбира се, но ме поздрави. Усмихна се. Ние сме приятели от доста време. Имаме си взаимна закачка – бие ми дузпи, когато сме играли заедно, след края на мача. Видяхте, че и сега би 5 дузпи след последния съдийски сигнал. Не се хващаме на бас, просто такава ни е уговорката – закачка. Чисто футболни неща. Почти винаги той излиза победител. Конкретно за дузпата…Усетих му ъгъла. Знаех къде ще я бие. Даже му го казах: “Ще я хвана, ще видиш”. Дузпата беше добре изпълнена. Борисов ми би и два преки свободни удара. Тежък удар притежава, но сега нямах някакви особени затруднения. Шутовете бяха в моя обсег.”

След това Владо говори и за тима на Сливнишки герой. “Аз съм юноша на този клуб, баща ми също. За първипът имах възможност да пазя на ветераните. Радвам се, че се получи хубав мач срещу Витоша в Бистрица, макар че загубихме. Надявам се да продължа да играя със Сливнишки герой. Добър отбор, почти всички са играли професионален футбол.  На тази възраст и килограми, които имаме, стоим добре на терена.
Хубаво нещо са подобни мачове, в които хора, които сме играли дълго време заедно, пак да се видим, да се поздравим…Всеки да попита другия как е и разбира се – да изпитаме отново удоволствие от най-хубавия спорт – футбола.”

На снимката: С германската легенда Оливер Кан.

Станчо ШУКЕРОВ
Милен ДИМИТРОВ

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4