Конкурсът „Колата на годината“ дебютира в Южна България

Конкурсът „Колата на годината“ дебютира в Южна България

Най-новата инициатива на Прес авто клуб  „България“ стартира на 28 октомври в София 9 часа от Автоцентър Лазурит. За първи път у нас автомобилните журналисти правят мобилен автосалон като в дните събота и неделя ще подават газ  по пътищата предимно на Южна България под наслов „Кола на годината пътува“.

25 автомобила ще тръгнат от столицата в посока Стара Загора, като по пътя ще има междинни спирания за разточителни фотосесии с най-новите модели, които идват директно от моторното шоу във Франкфурт. Именно сред тези автомобили ще бьде избрана през януари kолата на годината за 2020. на 28 септември от 17 ч. ще стартира  празникът на колела  на централния градски площад в града на липите.

Старозагорци първи ще видят шарения керван, ще имат привилегията да се запознаят с актуалните  премиери за страната ни. Едва след това на 12 октомври започва автомобилното изложение в столицата, което на практика ще стартира 2 седмици след  автосалона на колела. Водещите български автомобилни журналисти  ще представят накратко лъскавите лимузини, а представителите на отделните марки ще подсигурят предметни награди за викторината с публиката.

На мода по време на автомобилния празник ще са фейсбук- манияците. За тях ще има специално предизвикателство – да направят най-добрата снимка, да я публикуват на фейсбук страницата на прес авто клуб „България“ и да очакват подобаваща  оценка. Пълна свобода ще имат да надникнат в колите, да си изберат любимката и да й направят фешън фотосесия. По жребий, на тези които се запишат за трест драйв, ще бъде предоставен посочения и предпочитан автомобил.

Домакините от Стара Загора са подготвили кратка музикална програма за широката публика. Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират колата на годината в България, искрено благодарят на община Стара Загора и лично на кмета Живко  Тодоров, които с ентусиазъм приеха предложението още през юли да бъде организиран  най-шарения автомобилен празник в България.

Когато през януари за 23-ти пореден път автомобилните журналисти обявят колата на годината на България за 2020 г., .със сигурност едната от наградите по време на церемонията ще бъде връчена от  представител на община Стара Загора.

Началото на съвместната проява е един проект, който ще разбуни духовете на  автомобилните манияци, както в града-домакин , така и в околните селища. Шареният парад на лъскавите лимузини обещава да стане ежегоден автомобилен фест. Входът е свободен, а купонът е гарантиран,  твърдят организаторите на първия в страната мобилен автосалон.

Categories: Живот, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4