Най-модерният комплекс за минифутбол отвори врати в “Свобода”, откри го Боби Михайлов (ВИДЕО и СНИМКИ)

Президентът на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидентът Емил Костадинов, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов и кандидатът за кмет на района инж. Димитър Димов тържествено прерязаха лентата на новото футболно игрище в жк. “Свобода”.

Съоръжението е изградено изцяло от БФС с инвестиция по програмата FIFA Forward, насочена към популяризиране на футбола сред деца и юноши. Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в следващите 20 години.

Проектът е и със социална насоченост, тъй като училищата и детските градини от СР „Надежда“ ще имат на разположение 80 безплатни часа месечно, а след изчерпването им ще могат да използват преференциални цени за допълнителни часове.

Официалните гости раздадоха футболни топки, купи и медали на малчуганите, които взеха участие в турнир по мини футбол преди официалната церемония.

 

“Нашето поколение израсна и разви своя футболен талант на улиците и сгурията. Затова съм горд, че БФС успя да защити проекта за този модерен комплекс и да даде чудесни възможности за спорт на децата на “Надежда”.

Свързваме този столичен район с легендарните футболисти на Локомотив София Атанас Михайлов, Никола Котков и много други. Вярвам, че пред нас стоят техните наследници”, каза Борислав Михайлов на развълнуваните деца.

“Този чудесен комплекс е пример за публично-частно партньорство. Поздравявам целият екип на район “Надежда” за усилията в реализирането на този Проект.“, каза Дончо Барбалов, заместник-кмет на София.

Близо 250 малчугани от всички общински детски градини и училища в район “Надежда” играха за Купа “Надежда”.

Мажоретен състав от 38 ДГ “Дора Габе” и поздрав с фолклорен танц от децата на 171 ДГ “Свобода” допълваха доброто настроение на футболния празник.

“Най-важното предимство на новият комплекс е възможността за безопасно практикуване на масов футбол. Осигурили сме най-добрите условия и възможности за спорт на децата на “Надежда” чрез безплатни часове за футбол по определен график”, каза Братан Братанов, ръководител на проекта по изграждането и президент на Българската асоциация по минифутбол.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4