Контрера: Тротинетки не може, а каруци може? Това е абсурд!

Контрера: Тротинетки не може, а каруци може? Това е абсурд!

Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО, даде интервю пред “Витоша нюз” по актуални теми.

Господин Контрера, получи се един скандал, свързан с една от Вашите теми – за електрическите скутери? Как ще коментирате позицията на МВР и това, че започват да съставят актове за каране на подобни превозни средства?
Не е неочаквано. Бях сигурен, че това ще се случи. Поради тази причина, в края на юни, внесох доклад до СОС, който можеше да постави началото на смислен разговор и конкретни действия във връзка с тротинетките. Тогава не ме послушаха и сбъркаха. Сега вече сме насред проблема и започва чуденето. МВР побърза да започне със забраните и санкциите, което ще изиграе лоша шега на Пътна полиция. Аргументът им е, че не били регламентирани в закона. Ами тогава значи не са в обхвата на Закона за движение по пътищата и нямат право да контролират и санкционират. А това, да искат регистрация на тротинетка, е повече от безумие… Темата е отворена, ще видим какво ще се случи.
Възмутихте се, че глобяват хората, каращи тротинетки, а из София необезпокоявано се движат каруци?
Абсолютно! Тротинетки не може, а каруци може? Пълен абсурд! Това го няма в нито една друга държава в Европа. Ние в България сме шампиони да правим нещата наопаки. 30 години не може да забраним на каруци с коне да се разхождат из столицата ни, а тръгват да забраняват електрическият скутер, който става все по-популярен от велосипеда. Вчера (сряда – б.р.) внесох официално предложение до Главна дирекция „Национална полиция“ да се дадат указания на структурите на МВР, че електрическият скутер е приравнен на велосипеда и да спрат да глобяват хората.
А защо не се забрани на каруци да се движат в София?
Защото липсва политическа воля. Липсва и кураж. Цял мандат пропиляхме в говорене, работни групи и накрая – нищо! Резултат никакъв. Има много конформизъм по темата. Нека председателката на транспортна комисия в общината ви каже какво се случи с работната група, какво решихме там и какво тя внесе като доклад. Като ви отговори, сами ще си направите необходимите заключения. Лично аз не съм се отказал.
ВМРО се регистрира днес в Централната избирателна комисия за местните избори. Какво решихте за явяването си в София?
Решението е за самостоятелно явяване на ВМРО в София. Утре ще бъдат обсъдени кандидатът за кмет и листата, както и кандидатите за кметове на райони и кметове на кметства. ВМРО се явява на тези избори с целта да удвоим подкрепата. Смятам, че предлагаме разумна и най-вече изпълнима политическа програма за управление на София, а не пожелания, утопии и теории. Ние, като патриоти, сме реалисти и не се увличаме за разлика от опонентите ни в грандиозни, но неизпълними планове.
Каква ще бъде кампанията Ви?
– На първо място – позитивна. Не смятаме да влизаме в полемики за дребнотемия и разправии, както и да се занимаваме с личностни нападки. Вярваме, че един честен и почтен разговор за София е напълно възможен. Какво реално може да се случи, какво реално не може и какъв град искаме. Акцент в нашата програма са темите за сигурността, на първо място, както и транспорта и транспортната инфраструктура, не на последно място и екологията, която е изключително важна тема.

– Да очакваме ли изненади с кандидата за кмет и с листата?
Да. Очаквайте само положителни изненади!

Тодор  МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4