Джет шоу през уикенда ни чака на язовир „Искър”

Българската федерация по водомоторни спортове и  фондация „София – европейска столица на спорта“  за първи път организират „мокър” шоу спектакъл в продължение на три дни от петък (6 септември) до неделя (8  септември). Първият ден стартират  квалификации, които ще определят стартовите решетки. Над 50 джет ски състезатели се впускат в спор за призовите места в стартовете за  „Европейска купа София 2019“.

За участие в гарантирания спектакъл са се записали майстори на джетовете от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния. В класа на най-мощните машини до 500 к.с., зрителите ще наблюдават изпълненията на европейския шампион Никос Флорос от южната ни съседка Гърция и носителя на Балканската титла в майсторския клас Кристиян Чобану от Румъния. С тях ще спори и младата ни надежда Марио Михалев, който стана победител в последното състезание в Приморско.

На призови класирания като домакини се надяваме в класа на най-младите ни състезатели в дисциплината от детския отбор на България (10-15 години ). Срещу нашите младежи  ще застанат 37 конкуренти от чужбина.

По традиция супер атрактивен се очертава и специалният клас за амазонки, където осем момичета от България и Румъния ще гонят първото място.

Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове с мощност до 300 к. с.

В паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски умопомрачителни изпълнения  на световно-известния състезател и воден каскадьор от  Румъния Дени Делиман.

Кулминацията на шоуто ще е в събота вечере, след 19 часа, когато Искъра ще бъде озарен от светлинно шоу поднесено от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината Flay board – Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия.

Финалните серии са в неделя от 10:00 ч. награждаването е предвидено за  13:00 ч, на бреговата ивица на Иструм парк, сподели президентът на Българдската  феделрация Тодор Христов. За дните на състезанието са изградени зони за паркиране по пътя  Самоков- Ихтиман,  до които се стига по указателни табели. За зрителите има обособени трибуни. Входът е свободен.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4