Делегация от Китай посети район “Надежда” (СНИМКИ)

Делегация от далечен Китай посети столичния район “Надежда”. Гостите бяха от град Чингтиен,

“За мен е чест, че се отзовахте на нашата покана да посетите град София и да се запознаете с работата на местната администрация. През 2019 г., се честват 70 години от установяване на дипломатическите отношения между нашите държави и вярвам, че ще продължим добрата комуникация и партньорство помежду си“, заяви кметът на района инж. ДимитърДимов.

– Запознах делегацията с дейностите на общинската администрация като акцентирах върху секторите образование и култура и подчертах значението на ключовия проект по изграждане на метрото за развитието на двата района и града ни.”


В срещата участва и кметът на район „Овча купел“ Христина Семерджиева, която разказа за природните дадености на своя район, както и за емблематичните минерални извори в него.

По време на срещата директорът на 101 СУ „Бачо Киро“ в район „Надежда“ Весела Иванова впечатли гостите с информацията, че над 200 деца от повереното и училище изучават китайски език с подкрепата на китайски учител-доброволец. Тя благодари на Българско-китайската търговска камара и Институт „Конфуций“ за ползотворното сътрудничество през годините.


“Впечатлен съм от приятелската среда в столицата и район „Надежда“. Благодаря ви за усилията, които полагате моите сънародници да се чувстват като у дома си. Гарантирам, че ще разширим взаимоотношенията между „Надежда“ и град Чингтиен, като установим партньорство между 101 СУ „Бачо Киро“ и подходящо училище от моя град. В последните 10 години, за нас София и „Надежда“ са думи, с които свързваме приятелството.“, каза ръководителят на китайската делегация Ю Лигонг,


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4