Синът на Гълъбин Боевски си призна за дрогата, дадоха му 3 г. условно

Синът на Гълъбин Боевски си призна за дрогата, дадоха му 3 г. условно

3 години условно и 2500 лв. глоба получи синът на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски – Пол, за разпространение на наркотици. 27-годишният мъж призна вината си и в понеделник сключи споразумение с прокуратурата.

След като одобри спогодбата съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд отмени ареста на Боевски-син и го пусна на свобода. Той бе зад решетките от 4 април т. г., когато при полицейска акция бе спипан с наркотици. Според обвинението Пол е държал общо 46,73 грама дрога – 2,31 грама марихуана, 17,41 грама амфетамин и 27,01 грама кокаин с цел разпространение.

3 грама от кокаина били открити в автомобила на Пол Боевски, скрит в осем тайника. Джипът БМВ, в който бил спипан, се водел на Костадин Йорданов – Коце Ламята, който преди години твърдеше, че е в близки отношения с певеца Азис.

Останалите наркотици били намерени в жилища в кв. “Младост” и в апартамент в кв. “Люлин”. По време на делото в съда стана ясно, че младият Боевски е със средно образование, безработен и “все още женен”. Да го подкрепи бе дошла и сестра му Сара. През април разследващите стигнали до него, след като дни наред го наблюдавали.

Причината била, че той често посещавал Коце Ламята в затворническото общежитие в Казичане, където от миналата година изтърпява присъда също за дрога. Освен Боевски обвиняем е и синът на Коце Ламята – Виктор, но срещу него резследването продължава. Четете още новини от България и света! Това не първия сблъсък на Пол Боевски със закона.

Още като ученик, едва 15-годишен, той се простреля в главата с газов пистолет, който бе занесъл в училище. Заради инцидента баща му, който тогава бе общински съветник, напусна Столичния общински съвет. После Пол бе спипан зад волана без книжка. Баща му пък бе осъден в Бразилия, след като през 2011 г. бе хванат с 9 кг. кокаин на летището в Сао Пауло.

Източник: Канал 3

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4