Култов политик от времето на прехода се вози в рейса (СНИМКИ)

Култов политик от времето на прехода се вози в рейса (СНИМКИ)

Прочутият в близкото минало политик и два пъти кандидат за президент (2001 и 2006 г.) д-р Петър Берон се вози в градския транспорт. На това стана свидетел репортер на “Витоша нюз”.

Бившият лидер на СДС и директор на Националния природонаучен музей при БАН се качи на спирка “Орлов мост” в автобус №84 и пропътува разстоянието до разклона на бул.”Цариградско шосе” за ж.к. “Младост” и Околовръстното. Там доктор Берон се прехвърли на друг рейс в посока с. Кокаляне. В планината той има крайградска къща.

Спътниците в автобуса бяха изненадани от външния вид на някогашния борец за демокрация. Берон беше с дълга брада, облечен в пароздърпани дрехи. В ръцете си държеше дръжка на коса, а самия сърп на косата беше сложил в чанта.

Очевидно ботаникът отиваше на вилата, за да изкоси избуялата след пролетните дъждове трева в двора си. По пътя за Кокаляне Берон извади книжка и започна да чете.

Снимки: Тодор МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4