Успешен финал на иновативния проект „Европа в София/София в Европа“

Успешен финал на иновативния проект „Европа в София/София в Европа“

 

Заключителна дискусия ще представи резултатите от проекта „Европа в София/София в Европа“ в петък, 26 юли, в Район „Слатина“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019 и се изпълнява от Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с районите „Слатина“, „Студентски“ и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“.

В дискусията ще участват представители на партньорите, екип на Фондация РЕГИОН.БГ, гости от Столична община, Столичен общински съвет, експерти и на целевите групи.

Акцентът е на добрите европейски практики в Столична община, за които ще говорят кметовете на районите „Слатина“ и „Студентски“ Наталия Стоянова и Димитър Дилчев, председателят на Фондация РЕГИОН.БГ Христо Ковачев, ръководителят на проекта Мария Йорданова, издателят на Софийски вестник Христо Йорданов и други експерти.

Дискусия ще се предава на живо в онлайн платформата YОUROPE, базирана във видеопортала YouSofia.

Проектът „Европа в София/София в Европа“ постигна целите си – с иновативни дигитални инициативи да се развива изследователския процес „Европа в София/София в Европа“ за активизиране на синергията между представители на местната власт, гражданското общество, стартъп екосистемата. Вече заработи и се утвърди онлайн платформа YОUROPE (www.yousofia.bg/index.php/yourope) във видеопортала YouSofia (www.yousofia.bg), която е главният инструмент за ефективно взаимодействие между целевите групи.

Изработени са предавания и видеопродукти за онлайн платформата. Успешно приключи конкурсът за видео „Европа в София/София в Европа“, като негови инициатори са ученици от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“. В YОUROPE се представят проекти от Програма „Европа“ 2019 в хода на тяхното изпълнение за обмен на добри практики.

         

Повече за проекта: www.yousofia.bg/index.php/yourope

                                             www.facebook.com/evropasofia/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4