Борисов срещна Тимерманс и намекна кой ще оглави Комисията: Важно е да има компромис (ВИДЕО)

Премиерът на България Бойко Борисов проведе среднощна среща в Брюксел с кандидата на ПЕС за Председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Холандецът е на път да бъде официално номиниран за бъдещ председател на Еврокомисията, а пък водещият кандидат на ЕНП (Манфред Вебер) се очертава да председателства Европейския парламент.

Това противоречи на казаното само няколко часа по-рано от Борисов, че в ЕНП докрай ще държат на своя кандидат да оглави Европейската комисия. По време на разговора Борисов каза, че “са говорили с Педро, Еманюел, Рюте, Ангела” и са стигнали до извода, че е по-добре да се вземе решение днес. Също така заяви, че е важен компромиса, а именно – Тимерманс оглавява Комисията, а пък Вебер – Европарламента.

“Кой е отгоре и отдолу в случая не е най-важното”, обобщи премиерът ситуацията и хвърли в истинско затруднение преводача си.

Вижте ексклузивно видео от срещата тук

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2472674452960610/

Снимки и видео: Официален профил на Бойко Борисов във Фейсбук


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4