Скандални клипове – ученик проявява агресия срещу учителката си

Скандални клипове – ученик проявява агресия срещу учителката си

От часове в социалните мрежи масово се споделят два клипа:

https://www.facebook.com/2338324566254461/videos/2628825547156943/ и https://www.facebook.com/2338324566254461/videos/626921851146260/

На видеата се вижда как ученик проявява агресия срещу учителката си, демонстрира наглост и цинизъм и се държи безобразно в класната стая. От МОН съобщиха, че извършват проверка къде и кога се е случило. Възмущението сред гледалите клипа е огромно.

Пред “Витоша нюз” коментар направи и Димитър Антов, бивш учител по математика, общински съветник от ВМРО в София и заместник-председател на Комисията по образование към Столичния общински съвет:

“Отново случай на издевателство на ученик в училище. Този път издевателство над учител под одобрителните погледи на съучениците му. Сценарий, повтарящ се непрекъснато година след година. Сменят се само участниците в него. Безкрайна е хрониката на насилие и инциденти в българските училища. Жертви и насилници съжителстват в едно не толкова мирно съществуване. Поведението на това дете (защото то е още дете) е недопустимо. Но поведението му показва липса на всякакви задръжки. То така живее, това му е моделът на поведение. Вероятно и в семейството му е така.

Дълги години съм бил учител и видях как системата лека-полека започна да се разпада. Подменихме критериите и възпитанието в училище с един безкраен толеранс към всякакви странности и откровени глупости. Децата ни не са лоши, но допускаме да се случват ето такива неща. Допускаме и проблемните деца да превърнат своите проблеми в проблеми на класа, на съучениците, на учителите, на цялото училище. И училището става лошо. Пада му нивото. Става гето. Ето така се гетуизира образователната система.

Например в комисията по образование към Столична община десетки, ако не и стотици пъти съм казвал, че безкрайното и безкритично наливане на пари ражда това. Ние не изследваме ефекта, какви излизат децата от образователната система. С какви реални знания, с какви умения, включително социални умения излизат. Винаги съм напомнял, че училище е и, за да възпитава, да изгражда умения за общуване, за поведение, за работа с хора. Училище не е само място за добиване на набор знания.

Отдавна сме изтървали нещата. Време е да се хванем в работа и да обърнем този поговолен ужас, който се е настанил в класните стаи, а и в душите ни.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4