Българин създаде най-големият исторически парк в света

Един млад българин показа, че и една птичка пролет прави. С много труд и отдаденост на родолюбиви каузи, без хленчене и хульосване на всичко българско, 42-годишният горнооряховец Ивелин Михайлов мотивира хиляди българи от цял свят да станат част от чудото, наречено ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК № 1 В СВЕТА. Без излишен шум той показа величието на българския дух с неговата безгранична културно-историческа мощ и постави паметници на български владетели, върнали свободата по български земи не на три морета, а на два континента – от Челе ди Булгария в Италия до град Тетюши в Татарстан. Отдалечени на 4 хиляди километра един от друг паметиците на Кубратовите синове Алцек и Котраг показват Българската империя на духа, която е владяла света преди повече от 1300 години.

С откриването на Историческия парк край Варна се отбелязва за първи път Националния празник  “Ден на българския фолклор” – 22-ри юни, съобщава ВИП Комюникейшън.

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече е факт и ще посрещне първите си посетители на 22 юни с мащабно откриване.
Разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк ще представи на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на  човешката цивилизация.
С грандиозна културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания ще бъде отворен входа към Исторически парк. Празникът ще отбележи и едно второ значимо за българската история и дух събитие – първият Национален ден на българския фолклор.

Пищен вечерен концерт на „Булгара-симфони”- група Булгара и Симфоничен оркестър към Варненската опера; атрактивно кукерско представяне, шоу от преобразени в средновековни доспехи виртуози на огъня „Палячи”, атрактивни авторски спектакли в изпълнение на Ансамбъл „Чинари” – „Траки” и „Прабългари” са само малка част от събитията по откриването на културно-историческия атракцион, очакван с нетърпение от хиляди българи у нас и живеещи в чужбина.

Входът за събитието е безплатен, а пълната програма ще намерите тук:
https://www.facebook.com/events/591505397982290/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4