Студио дискусия „Smart София“ в Дома на Европа

Студио дискусия „Smart София“ в Дома на Европа

На 20 юни 2019 г. в Дома на Европа, ул. „Раковски“ № 124 ще се проведе Студио дискусия „Smart София“ – основно събитие от проекта „Европа в София/София в Европа“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019. Проектът се изпълнява от Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с районите „Слатина“, „Студентски“ и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“.

Публичната дискусия ще се предава на живо в платформата YОUROPE, базирана във видеопортала yousofia.bg в YouTube.

Участие в дискусията ще вземат екип на Фондация РЕГИОН.БГ, представители на партньорите, гости от Столична община, Столичен общински съвет, представители на Център за градска мобилност, ЧЕЗ Разпределение, Софийска вода, експерти и на целевите групи.

Студио дискусия „Smart София“ ще се проведе в три панела.

Първият панел: SMART образование е с модератор Мария Йорданова, ръководител на проекта и с участието студенти от специалност  „Европеистика“ в СУ „Св. Кл. Охридски“, 157 гимназия „Сесар Вайехо“ – Район Слатина, „Програма „Акселератор стартъп София“ и др.

Вторият панел: SMART общество е с модератор Христо Ковачев, председател на Фондация РЕГИОН.БГ, по темите SMART администрация, с участието на Димитър Дилчев, кмет на Район Студентски и Наталия Стоянова, кмет на Район Слатина; SMART системи с темите „Умните“ системи в градския транспорт (Център за градска мобилност); „Умни електромери“ (ЧЕЗ Разпределение); „Умни водомери“ („Софийска вода“) и др.

Третият панел: SMART Европа е модератор Христо Йорданов, издател на „Софийски вестник“. Ще направим преки включвания от „Умните“ сгради в кв. Асперн, Виена (Елена Крумова); „Смарт“ администрация по немски (Залцгитер, Германия –– Крум Крумов); „Умния“ транспорт (гр. Тун, Швейцария –– Величка Котева) и др.

Проект „Европа в София/София в Европа“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019, от Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с Район „Слатина“, Район „Студентски“ и 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4