Район “Надежда” празнува в Северния парк (ВИДЕО И СНИМКИ)

Район “Надежда” празнува в Северния парк (ВИДЕО И СНИМКИ)

Район „Надежда“ на Столична община отбеляза по традиция църковния празник „Свети Дух“. Купонът беше в Северния парк.

Организаторите бяха предвидили доста интересни забавления за децата. За насторението се погрижиха млади таланти от вокално-театрална формация „Врабчетата”, фолклорен клуб „Веселите шопи” към Народно читалище „Свобода – 1955″ с ръководител Ивайло Николов, клуб по спортни и латино танци „Гардения”, както и състави от Културен център „Люлин”. Малкият голям талант Емилиян Бърдарски от 54 СУ “Св. Иван Рилски” и Дени от “Extremum” също бяха част от празничната програма.

Многобройната публика от жители и гости на района се зарадва и на светлинно-лазерно шоу „Люстам“, както и на още много изненади, подготвени от организаторите.

Председателят на Постоянната Комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева награди с купи отличените спортисти на район “Надежда” в ученически игри 2018/2019.

На сцената се качиха учители по физическо възпитание и ученици от 54 СУ “Св. Иван Рилски”, които получиха купи в спортовете волейбол, футбол и тенис на маса.
Адмирации и купи получи 101 Средно училище „Бачо Киро“ с купи в спортовете волейбол, футбол и шахмат, както и 15 Средно училище „Адам Мицкевич“ с купи в спортовете баскетбол, волейбол и футбол. За 16 Основно училище „Райко Жинзифов“ бяха отличията в спортовете бадминтон, шахмат и баскетбол. Купи вдигнаха и децата от 141 Основно училище „Народни будители“ за успехите си в бадминтона, представители на 63 Основно училище „Христо Ботев“  за успехи в баскетбола, волейбола, тенис на маса, както и 102 Основно училище „Панайот Волов“ , които наредиха в колекцията си купи от баскетбол, футбол, тенис на маса, бадминтон, шахмат.

“Само с вашата гражданска енергия и градивни предложения, можем да работим в единство. Радвам се, когато институции и граждани гледаме в една посока”, каза г-жа Георгиева. Тя напомни на младите спортисти, че София е била европейска столица на спорта през 2018 г, а вече е постоянна столица на спорта.

“Над 1 млн. граждани се включиха в инициативите на кампанията през последните 4 години”, допълни тя.

Малкият голям талант Емилиян Бърдарски от 54 СУ “Св. Иван Рилски” и Дени от “Extremum” също бяха част от празничната програма.

Водещ и истински носител на добро настроение с вечните български песни беше Драгомир Драганов.

Накрая всички с удоволствие се хванаха на „Най-дългото хоро“ около езерото в  обновения Северен парк.

Празникът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК! 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4