На “Свети Дух” в Елин Пелин (СНИМКИ)

На “Свети Дух” в Елин Пелин (СНИМКИ)

Стотици жители на град Елин Пелин и околните селища отпразнуваха празника „Свети Дух“. Почита  се слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с Божествената му благодат.

Както традицията повелява първият ден беше отреден за празнично утринно богослужение, следвано от водосвет, курбан за здраве и освещаване на хлябовете в местността „Църквето“ край града и народно веселие с богата музикална програма с изпълненията на големия певец Илия Луков.

Кметът на Община Елин Пелин – инж. Ивайло Симеонов, изнесе поздравителна реч към присъстващите, пожела им здраве и благоденствие. Той обяви мотото на “Шопски празник 2019” и подчерта важността на традициите, които ни правят богат и силен народ.

Това беше само малка част от програмата за Шопския празник. В него, в продължение на цяла седмица, са включени различни тематични събития, които привличат интереса на хората от околността и от столицата, запознават ги с характерни местни обичаи и особености и дават възможност за изява на културата и бита на шопите и на гостите на празника. Елин Пелин живее с пулса и емоцията на шопския бит, култура и душевност!

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК!

Очаквайте подробности!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4