SoFest ще радва София през уикенда

SoFest ще радва София през уикенда

Второто издание на фестивала SoFest, ще се проведе от 14-ти до 16-ти юни и ще продължи да следва вече поставените цели да предлага богата международна културна програма.
В рамките на трите фестивални дни публиката ще се срещне с обичани известни музиканти от България, Северна Македония и Гърция и ще се наслади на три уникални джаз, рок, dRom и фюжън концерти.

На 14 юни в 19:30 на сцената заедно ще стъпят три оркестъра от три държави, за да предложат уникален балкански джем сешън. Тони Китановски Трио (Северна Македония), Танос Ставридис dRom Kвартет (Гърция) и Теодосий Спасов Джаз Квинтет (България) със специален гост – джаз певицата Мирослава Кацарова, ще предложат балкански фолклорни, джаз и цигански ритми, пречупени през уникалния подход на всеки от музикантите.

На 15 юни в 20:00 публиката ще има удоволствието да се докосне до музиката на магнетичната Хилда Казасян и джаз музикантите Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

На 16 юни в 20:00 група Акага ще провокира лятно-танцувалното настроение със своята жива и колоритна музика.

Избраната локация е откритата лятна сцена на Kino & Bar Cabana, която ще ни даде възможност да посрещнем лятото в сърцето на София с прекрасна музика и настроение.

Цените на билетите са 15 лв (20 лв на врата). Организаторите предлагат и фестивален билет за трите концерта на цена от 36 лв.

ДЕТСКА ПРОГРАМА
За децата е потготвена дневна програма с множество арт ателиет и нови театрални постановки. Децата ще могат да опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи, ще правят различни химически опити, и ще открият, че математиката може да бъде забавна. Всички прояви в детската програма от 10:00 до 17:00 час през целия уикенд са с вход свободен.

Фестивалът се провежда с подкрепата и под патронажа на Министерството на Културата, и на кмета на София – Йорданка Фандъкова.

SoFest e балкански фестивал, който си поставя за цел да представя интересни културни събития от България и страните от Балканския полуостров. Фестивалът се провежда за първи път през май 2018 в рамките на пет фестивални дни, на различни места в София и представя както концерти и театрални постановки, така и интересна детска програма. Тогава специално за фестивала беше създадена международна формация Western Balkans Band BG, в която участват световно известни музиканти от България (Теодосий Спасов – кавал, вокал), Северна Македония (Влатко Стефановски – китара, вокал) , Сърбия (Васил Хаджиманов – клавиши), Черна гора (Йелена Йовович – вокал), Босна и Херцеговина (Амар Чешляр – барабани) и Албания (Дритан Хекурани – бас – китара). Нейният първи концерт, с който бе открит SoFest 2018, предизвика голям интерес не само сред българската публика, но и сред чуждестранните жители и гости на столицата ни.

След фестивала групата продължи своя живот и бе избрана да закрие българското председателство на съвета на ЕС, а на 1 юни тази година изнесе концерт в Античен театър Пловдив в рамките на Пловдив – европейска столица на културата 2019.
На фестивала гостува и Камен Донев със своята постановка „За народното творчество”. 

Най-малките зрители имаха удоволствието да се докоснат до света на магията с актьора – фокусник Ненчо Илчев, както и да попеят караоке с Вики от Мастило и проекта Маргаритка. 

 

 

Web site : http://sofest.avgroup-bulgaria.com/
FB страница: https://www.facebook.com/SoFestSofia/
Билети в Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-sofi-kino-kabana-524452/event.html

Categories: Живот, Култура

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4