Железница прави шумна селекция, стяга се за новия сезон

Железница прави шумна селекция, стяга се за новия сезон

С група от 18 футболисти Железница ще пътува до Говедарци за демонстративна приятелска среща срещу местния Рилец. Мачът е част от програмата по случай празника на селото и ще се състои в неделя 16.06.2019 от  11:00 на стадион “Мальовица”, съобщиха от клуба пред “Витоша нюз”.

От клуба са решени да внесат свежест в редиците си, като привлекат поне 4-5 нови имена, въпреки че до момента се разделиха само с един футболист. Добри новини долетяха днес от Добринище, след като стана ясно, че Железница по всяка вероятност ще има право да картотекира и за новия сезон наскоро привлечения от Левски Веселин Донков.

Сред футболистите, които ще изкарат проби по време на приятелската среща срещу Рилец личат имената на двама вратари. Това са германския страж Марсел Шим, който през изминалия сезон пазеше вратата на ФК 13 и юношата на италианския Болоня Пламен Велев. В България той е играл за Сливнишки герой, а ако се присъедени към отбора ще помага на треньорския щаб в подговоката на вратарите в клуба.

Освен тях за Говедарци ще пътува и юношата на Локомотив София Николай Велков, който е почти сигурно лятно попълнение на Железница. През сезон 2016/17 Велков игра за втородивизионния Спартак Плевен, а преди това бе част от състава, извоювал промоция във Втора лига за Локомотив (София).

Ако се присъедини към състава на ФК Железница, Велков ще се събере с друг бивш футболист на столичните железничари – Мартин Димитров, който дойде в клуба през миналото лято и записа силни игри за спечеленето трето място в крайното класиране.

Освен тях групата от 18 футболисти ще допълнят още трима нови футболисти, чиито имена все още се пазят в тайна. Засега се знае, че става дума за двама централни защитници и нападател.

Железница ще гостува за първи път в историята си в Говедарци. Двата тима не са се срещали досега в официален мач, а за последно играха един срещу друг през миналото лято в полуфинална среща от “Витоша Къп 2018”, спечелена трудно от Железница с 1:0.

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ и НОВИНИТЕ, СВЪРЗАНИ С ВАШИЯ ОТБОР, ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82, editor@vitoshanews.com

 *АКО ИСКАТЕ И ВАШИТЕ РАДОСТНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА И НА ТЕРЕНА ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4