Столичен инспекторат “Надежда” почисти сметище при моста на р. Какач

Столичен инспекторат “Надежда” почисти сметище при моста на р. Какач

Районната администрация на „Надежда“ нареди почистване на нерегламентирано сметище при моста на р. Какач в землището на кв. „Илиянци“. Акцията стана част от пролетното почистване в района. Тя беше реализизирана от екип на Столичен инспекторат „Надежда“ и със съдействие на външна техника.

Това беше втори пореден обект от старта на акцията след нерегламентираното сметище на гара “Север”, кв. “Военна рампа”. Над 100 тона битов и едрогабаритен отпадък е извозен от екипите на Столичен инспекторат „Надежда“.

“От години се борим срещу нерегламентираните сметища, резултат от недобросъвестното отношение на гражданите  при изхвърлянето на  битови и строителни отпадъци, заяви кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов пред „Витоша нюз“.  – Ще засилим контрола и превантивните мерки на Столичен инспекторат срещу нарушаването на  Наредбата за управлението на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община. Разчитам на активната позиция на гражданите , които спазват законите и  ни изпратят своите сигнали на e-mail: info@so-nadejda.com и приложението “Гражданите”.

„Чрез тези сметища вредим не само на природата, но и на себе си, на децата си. Спестяването на средства за регламентирано изхвърляне на отпадък днес може да излезе по-скъпо утре, защото ще го платим със здравето си“, подчерта инж. Димов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4