Кристиян Шкварек, кандидат за евродепутат от ВМРО: Ляво-прогресивни хора узурпираха термина “дясно”

Кристиян Шкварек, кандидат за евродепутат от ВМРО: Ляво-прогресивни хора узурпираха термина “дясно”

В своя позиция кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Кристиян Шкварек обвини т.нар. „градска десница”, че е узурпирала термина “дясно”, а прокарва чисто “леви” и популистки идеи.

“Цялата кампания на градската “десница” е сякаш тези избори са за това дали да влизаме или не в ЕС. Обяснява се от сутрин до вечер колко полезен и важен е той, как няма алтернатива, как ако не сме членка ни чака гибел. Борба с някаква мнима опасност да напуснем утре, ако не пратим тях в Брюксел.

Реалността е, че ние сме член на този съюз от 12 години и че няма никакъв план в действие, или дори изглед, да го напуснем.

Не живеем в 90-те на миналия век и доенето на една и съща “крава” от две десетилетия разбираемо започва да омръзва на хората с всеки изминал изборен процес. Ние сме член на ЕС и да се обяснява как трябва да бъдем такъв, колко важно и полезно е това – просто няма смисъл вече, камо ли да бъде крайъгълен камък на цяла една кампания.

Хората, които не живеят някъде през 90-те, осъзнават напълно, че тази битка – за принадлежността ни към Европа, приключи. Че вече ситуацията и битките са коренно различни. Те са за това какви да бъдем вътре в този съюз, как да отстояваме интересите си в него, както и по кой път да поеме самият той.

Дали по пътя на Макрон, Верхофстад и “Зелените” на все по-задълбочаващ се прогресивно-зелен център, който налага на страните членки една либерална идеология, дори когато те не са съгласни с нея. Под заплахата от член 7-ми да се разпределят квоти от африканци, затварят мини и тецове на въглища, налагат непосилни стандарти в транспортната и други индустрии, промотира ЛГБТ идеология в по-консервативните страни, цензурира на всички нива неправилния (десен) говор, уравнява данъчните ставки между членките и прочее мантри на либералния консенсус в Париж, Берлин и Брюксел.

Цялата кампания за това колко лоша е критиката към ЕС и как трябва да бъдем негов член, сякаш вече не сме или сме тръгнали да излизаме от съюза, представлява категорична заявка на Демократична България, че те всъщност защитават не съюза, а либералния консенсус и път, който го е превзел.

Десните избиратели биват въвеждани в една заблуда – че трябва да избират между либералния проект за ЕС с всички гореописани последствия, или напускането и разрушаването му. Това е лъжа и прекрасен пример за ляв популизъм.

Изборът е друг – ЕС на Макрон и Верхофстад, на политизираното бюрократично чудовище, което ще използва инструментите си, за да налага идеите на АЛДЕ, Зелените и либералното крило в ЕНП, или съюз на страни членки, които запазват правото си да отстояват културните си различия, икономически предимства и алтернативна на прогресивизма визия за обществото.

За всеки десен избирател изборът би следвало да е очевиден. Навсякъде в Европа десните гласуват против местните прогресивисти, а не за тях. У нас предстои тепърва да разберем дали десният избирател ще осъзнае, че ляво-прогресивни хора са узурпирали термина “дясно” и го плашат с мантри от 90-те, за да изпратят още някой депутат в редиците на крепящите либералното статукво в Брюксел”, се казва в позицията на кандидата за евродепутат Кристиян Шкварек.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4