Мария Цветкова от евролистата на ВМРО: Ще защитаваме българските семейни ценности

Мария Цветкова от евролистата на ВМРО: Ще защитаваме българските семейни ценности

Мария Цветкова е журналист с 20-годишен опит в телевизията. Режисьор и сценарист е на документалната филмова поредица на ВТК „Помни войната 1915-1918“, посветена на героизма на българския воин през Първата световна война. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистър по международна журналистика.

Кандидат за член на ЕП от листата на ВМРО – Българско национално движение.

– Г-жо Цветкова, преди да започнем разговора си за приоритетите ви за евроизборите, коментирайте, като колега журналист, фалшивите новини и нивото на предизборната кампания към момента?

– За съжаление обидите, непристойният език, манипулациите, лъжите и провокациите преобладават в предизборната кампания. Признак е на липсата на стратегия и смислена предизборна програма на голяма част от партиите техните кандидати. Виждаме, че някои от тях са абсолютно неподготвени, без никаква ясна цел и идеи за бъдещето на България и Европа и поради тази причина са избрали да се държат недопустимо, арогантно, да лъжат най-безобразно, с което да привличат внимание. ВМРО се противопоставя на подобен тип държание и в своя позиция призова всички политически сили да водят честна, неагресивна кампания, без фалшиви новини, да бъдат достойни съперници.

– ВМРО е една от атакуваните партии, основно от Веселин Марешки. Как си го обяснявате?
– Самото присъствие на Марешки в политическото пространство много прилича на фалшива новина. Обидите, квалификациите и клеветите, които отправя от сутрин до вечер към ВМРО, към ръководството на партията, към членовете и кандидатите, са акт на безпомощност, тежки комплекси и страх. Страх от очертаващата се силна подкрепа за ВМРО. Страх от собствения си слаб резултат, на който е обречена партията му, непоказвайки нищо друго през кампанията освен циничен и вулгарен език. Заради това, че си позволи да нарече кандидатите на ВМРО „деградирали типове“, „изроди“, „измамници“ и други подобни обиди, бе санкциониран от ЦИК. Нападките му, фокусирани върху ВМРО обаче имат и друго обяснение.

ВМРО е яростен противник на политиката на Ердоган и Турция и това е доказано през годините. Втори в листата на „Воля“ е Орхан Исмаилов, за когото имаше опасения за връзки с турското разузнаване докато беше заместник-министър на отбраната в предишно правителство. Нагласата на ‚Воля“ да бъде проводник на турските интереси е в остър конфликт с принципната позиция на ВМРО по темата. Нека да е ясно, че и в следващия мандат на ЕП представителите на ВМРО ще продължат да отстояват позицията, че Турция няма място в ЕС и че е заплаха за националната ни сигурност.
– В тази връзка как коментирате изказването на турския посланик Хасан Улусой в Кърджали?
– Искането на турския посланик за задължително изучаване на турски език в България е цинизъм, недопустима и опасна намеса във вътрешните ни работи. Нагла провокация в Деня на българската писменост и култура, когато почитаме Светите братя Кирил и Методий. Провокация, на която ВМРО категорично се противопоставя и осъжда. Свидетели сме как противоконституционната етническа партия ДПС действа в синхрон с провокациите на Турция.
Ден след скандалното изказване на турския посланик, Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС ще организира отпечатване на учебници по турски език и ще ги раздва на децата от смесените райони. Затова нашата битка на тези избори ще е да изместим ДПС, която също обслужва турски интереси.
– Кои са приоритетите, по които ще работите, ако бъдете избрана за член на Европейския парламент?
– Патриотизъм, семейство, сигурност, Македония и Западни Балкани – основни приоритети на ВМРО, които през изминалите пет години бяха отстоявани от най-успелия български евродепутат Ангел Джамбазки. Той доказа с труда си, че е сред първите десет по активност измежду всички 751 членове на ЕП.

Ще защитаваме българските семейни ценности и ще бъдем безкомпромисни с вредните либерални опити за налагането на полове, извън традиционните мъжки и женски и на внушенията, че родителите могат да са различни от майка и баща. Ще пазим българските традиции, корените си, нашата история и българската си идентичност.

Ще браним България от катастрофата на Европа – нахлуването на нелегалните имигранти и голямата заплаха – разпространението на радикалния ислям и тероризма. Последователна и категорична битка на ВМРО, която ще бъде продължена в Европарламента, за да браним националната ни сигурност, териториалната цялост на България, българската икономика, културния и цивилизационен облик на нашата Родина.

Важен приоритет е подкрепата на България за Македония по пътя й към Европейския съюз, с ясни условия за спазване на правата на българите там и зачитане на българската история, език и културно-историческо наследство. За ВМРО е важно да няма граница между Охрид и Черно море, която да разделя братския народ. Ще се борим за интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и за защитата на правата и интересите на българското малцинство в Западните покрайнини.

 

Тодор МИЛАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4