ВМРО откри кампанията си с концерт на Илия Луков

ВМРО откри кампанията си с концерт на Илия Луков

На вчерашния християнски светъл празник – Великден, ПП „ВМРО –Българско национално движение“ откри своята кампания за евроизборите в парк „Света Троица“, с концерт на обичания народен певец Илия Луков и ТФ „Мездра“.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки пожела на присъстващите  здраве, дълги години борба за отечеството, борба за България. И сподели, че не случайно са решили да започнат кампания на Великден. Великден в българската история има също своето национално символно значение. На Великден 1860 г. е възстановена Българската екзархия и българската църква е отново независима. На Великден 1941 г. българската нация, отново обединена и отново е български Великден, и отново българските войски влизат победоносно в Скопие. България възкръсва много пъти – от робства, от поражения. Възкръсва за нови победи и за възраждане на българския дух, за национално единство и обединение, заяви Джамбазки.

Замесник-председателят на ВМРО Джамбазки обясни, че не случайно са избрали и парка „Илинден“ , който е символен за Организацията, в квартала, в който се заселват най-мнгоо македонски българи, дошли след няколкото бежански вълни от Македония. Той  символен за нас, за българската нация и единство.

В листата има хора, които са доказали себе си в борбата за защита на обществото, каквото ние го разбираме и на семейството – както ние го разбираме, а именно мъж, жена и техните деца. Това и нищо друго, категоричен бе евродепутатът.

За завършек на неговото слово от сцената Ангел Джамбазки каза:

Не случайно започваме нашата кампания с българско хоро. Ако има нещо, което ни прави различни от другите европейски или световни нации, то това е хорото. На хорото се хващат за ръка непознати хора, играят в един ритъм. Хорото, е което ги събира, обединява и ни прави българи. Хорото, носията, шевицата – това  е нашата национална памет. Тов сме ние българите. Това си поставяме за задача на тези избори – 3-а политическасила, 3 мандата. И продължаване на битката срещу мултикултурните и псевдолибералните, срещу нашествието, ислямизма. Ще защитаваме докрай българския интерес.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4