Социален цирк за “Надежда” (СНИМКИ)

Социален цирк за “Надежда” (СНИМКИ)

“Радвам се, че район “Надежда” отново партнира в реализацията на проект “Социален цирк за Надежда”. Това е чудесна възможност за социализация и изграждане на нови умения в деца от различни групи”, каза заместник-кметът на района Анелия Георгиева по време на публичното представяне на проекта.

Тя допълни, че с участието на деца от 101 СУ “Бачо Киро” тази година, проектът ще постигне мисията си да бъде социално ангажиран и да бъде свободна точка за изразяване на младежките емоции и умения.

Над 50 деца от Центровете за настаняване в район “Надежда” се включиха в жонглиране, юнисайкъл и акробатични номера. Автор на програмата е световният шампион по юнисайкъл Галина Рийом-Ройбек, която сподели, че мечтае за постоянен Център за социален цирк в столицата.

Сред гостите бяха още г-жа Ирина Йорданова – директор на програма „Европа“ съм Столична община, Никола Мобек – аташе за социално сътрудничество във Френския институт, Весела Иванова – директор на 101 СУ “Бачо Киро” и негово превъзходителство Сорен Якобсон – посланик на Дания и патрон на събитието.

В речта си той сподели ползите и доказаните резултати за подобряване на когнитивните и комуникативни умения на участниците: “Социалният цирк е това, от което имаме нужда всички, най-вече застрашените от социално изключване групи, които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4