Новите гуми Nokian „нокаутират” дъждовете (СНИМКИ)

Новите гуми Nokian „нокаутират” дъждовете (СНИМКИ)

Стане ли дума за финландските автомобилни гуми Nokian, неизбежно всеки потребител ги свързва с качествата им при сурови зимни условия. И е логично да е така в Скандинавските страни. Именно това мнение решиха да преобърнат чрез разработката на актуалните си летни гуми за сезон 2019 г. –  Nokian Powerproof и Nokian Wetproof, създателите на добре познатите каучукови продукти.

Вложените милиони в развойна  дейност дадоха отлични  резултати и в много сравнителни тестове на реномирани автомобилни издания Powerproof и Wetproof спечелиха първо място в невероятна конкуренция на преките съперници. Признанието за най-добра гума на мокро трасе с най-къс спирачен път и отлична защита при аквапланинг е сериозна оценка за добре свършената работа.

Създателите неутрализираха, или по-точно „нокаутираха” последиците от яростно изсипващия се внецапен  дъжд. Спортната гума Nokian Powerproof демонстрира почти перфектна странична стабилност на мокър асфалт и отлична управляемост. Нов еталон е при високоскоростно движение върху влажни и мокри настилки.Към всичко това добавяме сигурност и устойчивост при рязка смяна на лентите на пътя, високо ниво на комфорт и баланс, добри показатели в икономията на гориво и в по-бавното износване на протектора.

 

Новите летни гуми Nokian Powerproof осигуряват безопасно шофиране при разнообразни летни условия – от сух път, чрез внезапно преминаване на мокра и кална  настилка  Предсказуемото управление осигуряват спокойствие и сигурност при внезапно и аварийно спиране. Nokian Powerproof предлагат качество и лекота на шофирането като напълно отстояват изискванията на най-високия клас гуми за леки автомобили – UHP.

Концепцията Dual Zone Safety гарантира, че площта на контактната зона на гумите Nokian Powerproof с пътя остава неизменна както на мокри магистрали, така и на нажежените от слънцето булеварди. Световният шампион от Формула 1 Мика Хакинен беше привлечен като консултант и с опита си и съветите той  също допринесе, по време на изпитанията  на  този първокласен продукт, да се достигнат отличните  оценки. Тестовете на независимата организация TÜV SÜD потвърдиха високите им характеристики при разнообразни условия

Новите Nokian Wetproof са безопасни и надеждни гуми за леки автомобили и бяха определени като враг на аквапланинга. Най-важните им характеристики са отличните спирачни възможности на мокър път и голямата устойчивост срещу изненадите на локвите по пътищата, което прави шофирането лесно и комфортно дори в най-дъждовни дни.

Тайната зад чудесния баланс в представянето на сухи и мокри пътища е новата концепция Dual Zone Safety. Уникалната технология на зони за безопасност дава сигурност и увереност на водача при всякакви условия, а намаленото съпротивление при търкаляне повишава енергийната ефективност на автомобила и екологосъобразността на шофирането. Доказателство за отличните характеристики на гумите Nokian Wetproof е представянето им на теста Tire Performance Mark, проведен от TÜV. Сертификатът на независимата организация TÜV SÜD потвърди, че гумите Nokian Wetproof се представят успешно в сравнение с първокласни конкуренти по отношение  на качество и експлоатационни показатели.

Разширената гача от размери Nokian Powerproof съдържа 51 продукта от 17 до 20 цола със скоростни индекси W (270 км/ч.) и Y (300 км/ч.). Другата нова лятна гума Nokian Wetproof се предлага в скоростните категории  T (190 км/ч.), H (210 км/ч.), V (240 км/ч.) и W (270 км/ч.). Валичните размери са от 14 до 20 цола.

Станчо Шукеров, снимки Nokian Tyres.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4