ВМРО – София продължава кампанията “Зеленото е родолюбие”

ВМРО – София продължава кампанията “Зеленото е родолюбие”

За поредна година Областният комитет на ВМРО – Българско национално движение в София продължава кампанията „Зеленото е родолюбие”. През  тази година структурите на организацията планират почистване на градинки в няколко столични района, както и на езерото в “Ботунец”.

Отделно от това амбицията на активистите е да засадят над 300 дръвчета в зелени площи и паркове в кварталите. Осигурено е финансиране, с което да се организира почистването, както и саденето на дръвчета.

В началото на април Патриотите ще почистят зелени площи в район „Слатина”, квартал „Ботунец“, район „Младост”, район „Люлин”, като паралелно с това ще бъдат засадени липи и червен бук за облагородяване на зелената система на града.

ВМРО-София подема и инициатива за събиране на капачки от пластмаса. Целта е след като капачките се предадат за рециклиране, със средствата да се закупят дръвчета, които да бъдат засадени в столични паркове.

Част от средствата ще бъдат отделени и дарени на Централната рибоопазващата организация (ЦРОО) и на риболовни клубове за закупуване и зарибяване на водоеми в Столична община и околните области. Целта е да се възстановят рибните запаси във водоемите и да се поддържа екосистемата на водните обекти.

Припомняме, че миналата година членове и симпатизанти на ВМРО – Българско национално движение засадиха над 150 дръвчета, бяха почистени над 20 декара зелени площи, както и осигурени средства за зарибяването на язовир „Ботунец”.

През настоящата година отново се налага бреговете на езерото да бъдат почистени, защото заради недобросъвестни посетители на водния обект отново има камари с отпадъци.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4