НС прие закона срещу социалния паразитизъм на Искрен Веселинов и депутати от ОП

НС прие закона срещу социалния паразитизъм на Искрен Веселинов и депутати от ОП

Днес Народното събрание прие на първо четене предложението от Искрен Веселинов и депутати от ПГ „Обединени патриоти“ за промени в Закона за социално подпомагане. Месечните социални помощи ще бъдат обвързани с полагането на общественополезен труд, участието в програми за ограмотяване и повишаване на квалификацията.

Заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група Искрен Веселинов отчете, че това е поредната успешна стъпка към реализиране на концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.

Много хора получават плащания през Закона за социално подпомагане. Чрез приемането на Законопроекта за изменение и допълнение на Патриотите ще се подпомогне развитието на тези хора, за да имат възможност за справедливо участие на пазара на труда в България.

Вносителят Искрен Веселинов е категоричен, че трябва да се прекрати практиката тези хора да „лежат“ единствено на държавна издръжка.

Трайно безработните лица трябва ежегодно ще бъдат оценявани, ако искат да се получават социални помощи. Ако са налице две последователни отрицателни оценки, месечните помощи се намаляват до 50% за срок от една година.

Според вносителите промените в закона ще доведат до намаляване на изтичането на публичен ресурс и прекратяване на професията „трайно безработен“, а също и ще се засили контролът върху мерките за повишаване на образованието и придобиване на трудови компетенции и квалификация.

Приемането на първо четете на тези промени е победа в битката за социално равенство в българското обществото, подчерта Искрен Веселинов.

Видео (https://youtu.be/yit_1IWtzA8) – от парламентарната трибуна заместник-председателят на ВМРО и на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов мотивира предложението за промени в Закона за социалното подпомагане.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4