Над 400 каратеки участваха в национално първенство по Шотокан Карате

На 23 и 24 март 2019 г. в София се проведе 14-то национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До за мъже и жени, и деца над 12 годишна възраст. Организатор на състезанието беше Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Над 400 каратеки от 20 клуба се състезаваха в дисциплините “Ката“ и “Кумите“ в малката зала на „Арена Армеец“.

На първо място със 17 златни медала бе столичния клуб КК „Файтърс”, следван от СК „Ипон“ с 15 първи места и на трето място също с 15 първи победи габровския КК „Янтра“. В класирането за състезатели над 18г. безпорен лидер бе СК „Ипон“. При мъжете се отличи Реми Бобев с четири златни медала в индивидуални дисциплини.

На това първенство имаха възможност да покажат уменията си и новите съдии на федерацията, които само преди няколко месеца повишиха степента си. В средата на миналата година се проведе курс и изпит за съдии и водачи на отбори под ръководството на главния съдия на SKDUN сенсей Колин Пут. Тогава над 40 съдии повишиха своята квалификация. В рамките на това състезание беше включена и нова дисциплина – „Асай-рю Ката“, която ще се играе и на предстоящето европейско първенство в Черна Гора.

„14-то национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До беше един тест за нас по повод предстоящото 9th SKDUN европейско първенство по Шотокан Карате – До и Европейска Кохай Купа, които ще се проведат между 12-14 април 2019 г. в гр.Бар, Черна гора. Вече сме в активен процес на смяна на поколенията в националния отбор и всяко вътрешно състезание е барометър за състоянието на по-младите състезатели, както и оважна стъпка за подготовката им за международните състезания“ – коментира шефът на федерацията Александър Славков.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4