Заместник-министър на спорта хвърли оставка

Заместник-министър на спорта хвърли оставка

Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, съобщават от Министерски съвет.

Оставката идва след избухналия по-рано през седмицата скандал за закупени жилища под пазарната им стойност от фирма „Артекс”.

Колева е закупила апартамент и гараж в сградата на улица „Латинка” в престижния столичен квартал „Изток”. Жилището е над 230 квадратни метра за общо 665 хил. лв. показва справка от Агенцията по вписванията.

В четвъртък зам.-министърът обясни, че жилището е придобито през 2016 г., когато е била „парламентарен секретар”. Година по-късно е вписано в декларацията ѝ пред Сметната палата.

Заради имотните сделки днес оставка подаде и министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя обясни, че не е била принудена да подава оставка.

От по-евтини жилища, закупени от „Артекс”, са се възползвали и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът Вежди Рашидов.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4