Ексклузивни кадри: Огнена стихия изпепели околностите на село Световрачене (ВИДЕО)

Ексклузивни кадри: Огнена стихия изпепели околностите на село Световрачене (ВИДЕО)

Огнена стихия запали околностите на софийското село Световрачене. Неизвестен засега извършител е решил да подпали стърнища в своята нива. Глупавата му постъпка обаче предизвика истински огнен апокалипсис в района около селото.

Всичко се случи около 17:00 часа в неделя. Пламъците достигнаха жиците на електрическите стълбове в полето край Световрачене и това доведе до невъобразима гледка. Пламъците и черният дим се издигаха на километри височина, виждаха се даже в кварталите на София.

Очевидци разказаха пред екипа на “Витоша нюз” какво се е случило. “Беше нещо страшно. Гледката беше като от холивудски екшън. Сякаш черен дим буквално затъмни небето. Изплашихме се, избягахме с децата извън къщата. Не ми се говори…”, сподели жител на Световрачене.

Учудващо е, че представители на никоя от “големите” медии не дойде на мястото на инцидента.

Кметицата на селото Светла Николова направи всичко по силите си, за да ограничи щетите от пожара. Лично тя отиде да гаси в най-инфарктните участъци, помагаха й доброволци съселяни с подръчни средства.

 

 

 

Пристигнаха и две пожарни коли. Огнеборците обаче не можеха да използват водните струи, докато не бъде прекъснато централно електричеството по стълбовете в полето.

Екип на “Витоша нюз” беше на мястото на пожара и засне уникални кадри, които предлагаме на вашето внимание!

 

Снимки: Станчо ШУКЕРОВ
Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4