Община Елин Пелин се включва в акция по кръводаряване

Община Елин Пелин се включва в акция по кръводаряване
Община Елин Пелин организира втора акция за кръводаряване “Намерете време да бъдете Нашият герой” в първите пролетни дни на тази година – 23 март 2019 г. Акцията се провежда за втора поредна година, съвместно с Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) гр. София и активни граждани от град Елин Пелин. През септември 2018 г. първата организирана кампания за кръводаряване премина изключително успешно, а професионалистите от НЦТХ бяха приятно изненадани от броя на доброволците в община Елин Пелин. И ето, че резултатите говорят сами: над 60 човека изявиха желание за участие, като 35 от тях бяха допуснати да дарят кръв след лекарски преглед. 

Всеки, който желае да се включи в акцията и да дари кръв, може да заповяда на 23 март 2019 г. (събота) от 09:30 до 13:00 ч. в Ритуална зала, етаж 2 в сградата на общината.
Участниците в акцията, които дарят кръв, ще имат право на издаване на документ от НЦТХ в гр. София с валидност до 6 /шест/ месеца от датата за дарението. Документът може да послужи пред здравните власти и/или лечебно заведение в случай, че някой близък човек се нуждае от преливане на кръв. 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4