Децата в Столник и Равно поле почетоха паметта на Апостола на свободата (СНИМКИ)

Децата в Столник и Равно поле почетоха паметта на Апостола на свободата (СНИМКИ)

На 19.02.2019 г. децата от село Столник отбелязаха заедно 146-та годишнина от обесването на Васил Левски.В библиотеката на НЧ “Иван Вазов – 1919” с. Столник се проведе презентация за живота и делото на Васил Левски, на която присъстваха много деца от селото.

След представянето на историческите факти децата, които с интерес проследиха интересната лекция, взеха дейно участие в тематична викторина с въпроси за Апостола на свободата.

Организаторите на срещата, от страна на читалището, благодариха на децата за участието им в събитието, посветено на 146-та годишнина от смъртта на Васил Левски. Всички ние вярваме, че светлият пример и достойният живот на Васил Левски ще оставят ярка следа в новото поколение силни българчета.

В същото време деца от основно училище “Христо Ботев” – село Равно поле, от средно училище “Васил Левски” – град Елин Пелин и техните учители, жители и гости на селото също отбелязаха датата с официално честване и поставиха цветя пред паметната плоча в с. Равно поле. На събитието присъстваха инж. Цанко Цанев – кмет на село Равно поле, отец Иван Плещов, който отслужи молебен в памет на героя, както и много гости.

Ще минат още много години, десетилетия, векове, но едва ли българската земя ще роди по завършен образ на човек и борец от Апостола на нашата свобода. Той ще живее, докато ние, българите знаем за него, докато носим цветя пред паметниците му, докато изричайки името му, сме благодарни за това, че е посветил духа и живота си на свободата. НАШАТА СВОБОДА!

Високо, високо в небето, кръжи над тебе Родино един благоок серафим – роден с душа на Апостол, пребъднал с душа на Светец. Поклон!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4