Масово участие на децата от “Надежда” в Ученическите спортни игри

Масово участие на децата от “Надежда” в Ученическите спортни игри

Над 400 деца от район “Надежда” се включиха в първи етап от Ученическите игри за учебна 2018-2019 г. В тях се състезаваха 40 отбора от седем училища, които показаха своите умения в различни видове спорт: баскетбол, волейбол, тенис на маса, бадминтон, шахмат, хандбал, лека атлетика, футбол.

Ученическите игри се организират и провеждат от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската асоциация спорт за учащи сe. Те са насочени към провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Ученическите игри създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортносъстезателна дейност, както и възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – Световни ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4