Първо във “Витоша нюз”: Три нови отбора се включват от есента в столичната АОГ!

Първо във “Витоша нюз”: Три нови отбора се включват от есента в столичната АОГ!

Три нови отбора могат да се включат от есента в първенствата на столичната футболна АОГ. Това научи “Витоша нюз” от отлично осведомени свои източници.

Засега амбиции да развиват отново футбол са изявили от Искър (гр. Нови Искър), Чавдар (Световрачене) и Рома (Сф). Първият клуб все още не съществува “де юре”, но ентусиасти са задействали процедурата за съдебната регистрация.

В ход е организацията в тези отбори, два от тях разполагат и със собствена база. Най-тежко е положението с Искър, тъй като стадионът в кв. “Кумарица” е в отчайващо положение от няколко години насам. Според наша информация възроденият тим ще играе домакинските си мачове в “Требич” или “Мировяне”.

Чавдар и Рома участваха за последно през 90-те години на миналия век, и оттогава вече доста дълго време не са на картата. Местната общественост обаче прави всичко възможно отново да се възстановят футболните им отбори.

Искър и тимът от Световрачене ще се включат в състава на Северната АОГ на столицата, а Рома по всяка вероятност ще се подвизава в Южната.

При всички случаи ни очакват интересни събития през месеците, оставащи до старта на новия сезон във футболното първенство на четвърта софийска дивизия.

Милен ДИМИТРОВ

На снимката: Така изглеждаше в миналото стадионът в кв. Кумарица, гр. Нови Искър


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4