Само за манияци: Manowar – Последната битка

Само за манияци: Manowar – Последната битка

Още една легендарна група обяви края на своята кариера. Manowar през тази година ще завършат прощалното си турне – The Final Battle. Феновете на тежката музика ще имат възможност да видят „Кралете на метъла“, тук в София на 16 юни, в зала „Арена Армеец“ за прощалния си концерт у нас.

Manowar оставиха траен отпечатък на музикалната сцена. Влиянието им върху развитието на хеви метала е неоспоримо. Близо четиридесет години на сцената, отричани и обичани, групата никога не направи компромис със себе си. Въпреки огромните опити на музикалните менажери да ги убедят да поемат по комерсиалния път, Manowar твърдо отстояваха възгледите си, което неизбежно им носеше много негативи. Те винаги бяха изолирани от пресата и медиите, никога не получиха шанса в началото на кариерата си да свирят на големите фестивали, но групата израстваше с всеки следващ албум, без да се съобразява с модните тенденции.

През своята дълга кариера Manowar се превърнаха в пионери и основоположници на много новости в хеви метала. Те са официално признати за най-шумната група на света, направиха рекорд и за най-дълъг хеви метъл концерт на шоуто си в Каварна, продължил над пет часа! Manowar са първата група сляла симфоничната музика с чистия метал, направиха и брилянти вариации по мотиви на класически изпълнителни. През годините, вървейки по своя път нагоре те никога не се уплашиха да бъдат новатори. Остават в историята и като първата група записала изцяло дигитален албум. Първи пуснаха и запис в 5.1 звуков формат, а за ужас на свийте издатели тогава, записаха и песен в катедрала с орган и църковен хор.

 

 

Песните на Manowar са динамични, мощни и чувствени. Много от критиците ги свързват абсолютно по лаишки само с битки, мечове и дракони. Творчеството на Manowar е много, много по-дълбоко, в най-положителния смисъл на този термин. Основните теми в песните са това да бъдем индивидуалисти, да бъдем искрени и да повярваме в себе си. Посланието е, че всеки един ден е ново предизвикателство. Всеки един ден трябва да се бориш, да бъдеш подготвен за това – да умееш да управляваш живота си. Посланието в текстовете е: Или се бориш докрай, или изобщо не започваш. Ако успееш да издържиш, тогава ще бъдеш силен. Manowar издържаха!

Друго значимо нещо е лоялността на групата към своите фенове. Manowar винаги показваха, че техните фенове са най-великите на света! Фенове и група вървяха заедно нагоре, през цялото това време по този труден и дълъг път. Тази взаимна подкрепа им даваше сила и енергия. Това бе една позитивна енергия. Това е любов!

„Кралете на метала“ създават велика атмосфера на сцената. Българските фенове, които досега не са имали възможност да ги видят на живо, ще се убедят сами в „Арена Армеец“. Това вълшебство се получава от заряда, който те предават на публиката. Когато Manowar свирят на живо, те винаги влагат сърцата и душите си. Това е магия!

След залеза на тази легендарна група, рок сцената вече няма да бъде същата! Благодарим ви Manowar, затова че посветихте живота си на това велико изкуство музиката! Благодарим ви Manowar за великите песни и албуми, благодарим за това, че никога не предадохте нас феновете!

Ще се видим скоро!

Венелин ЙОРДАНОВ

Categories: Живот, Култура

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4