ВМРО в СОС: Има опасност да се блокира работата на общината

ВМРО в СОС: Има опасност да се блокира работата на общината

Днес се проведе първото заседание на Столичния общински съвет за 2019-а.  Тази година е и последна от мандата на този състав на общинския съвет. На 31 януари предстои да бъде разгледан и приет бюджетът на общината. Потърсихме председателя на групата Патриоти за София-ВМРО и АТАКА за коментар на новия политически сезон за местната власт.

Ето какво коментира Карлос Контрера пред наш репортер:

“Ще бъде противоречива работата на СОС, защото има много нерешени въпроси, а и дватат вида избори през тази година изнервят голяма част от съветниците и администрацията. Оттправям призив към всички съветници да проявим много повече разум и доста по-малко емоции в работата ни. Ясно се виждат наченките на клокочещото предизборно говорене. По въпроси, които до момента за мнозина бяха безинтересни сега стават бурни прения. Усещам и явната липса на решителност пък у някои други да вземат решения, като тази плахост е израз на някаква имагинерна застраховка в стил „да не вземем да сбъркаме, да не настъпим някоя мина”. И доминантата на всичко това се нарича избори. Да се убеждаваме в обратното е безпредметно. Казвам го, защото виждам реална опасност работата на местната власт да бъде фактически брлокирана. Това би била съществена грешка, но натам вървят нещата.

На четвъртата година от мандата на този общински съвет все още има теми, по които не сме отбелязали напредък, а хората очакват резултати. Има и въпроси, които намериха своите отговори, такива, които са в процес на решаване. И няма нищо лошо да си казваме, че по едни теми успяхме, а по други не. Конкретиката – когато гласуваме бюджета на общината на следващата сесия.

Политическата предизборна вакханалия вече започна и съзирам симптомите на прийомите, които ще се ползват. Да, ние ще бъдем все по-често свидетели на истерични крясъци и драматични пози, ще бъдем и свидетели и на свършване на откровени глупости с едничката цел да се угоди на някакво обществено мнение (което не е задължително да е разумно).

В последната година на настоящия мандат Ви призовавам ако не друго, то поне да пазим достойството на институцията, на общинския съвет, на местната власт. Ние сме майстори да ерозираме и девалвираме институциите. Не случайно говоря да запазим достойнството на общински съвет – има ясни признаци, че тук в тази зала ще станем свидетели на ситуации, които лесно можем да определим като клоунада. Дано не съм прав.”

Карлос Контрера също така заяви, че вероятно ще има опити много теми да се заметат под килима, защото нямало лесни решения за тях, а и липсвал консенсус по кой път да се тръгне. Според него въпросът с циганите и гетата е точно такъв пример , а също така липсата на каквито и да е действия по отношение на въпроса с водоснабдяването и концесията на „Софийска вода”, състоянието на Топлофикация-София и др.

.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4