Министър Димов: Марк Жирардели е 100% собственик на “Юлен”

Министър Димов: Марк Жирардели е 100% собственик на “Юлен”

Марк Жирардели е 100% собственик на фирмата, която е мажоритарен собственик на фирма “Юлен”, която е концесионер на ски зоната в Банско. Това заяви пред БТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той поясни,че ски легендата е придобил „Юлен” някъде през 2015 – 2016 г., а преговори са се водили още от 2012 г. Димов допълни, че Жирардели е показал и документи за собствеността.

„Ще поискаме независим международен консултант, който да прегледа всичките точки по концесионния договор с „Юлен”, каза още екоминистърът. Той поясни, че не е в неговите компетенции като министър да коментира дали има конфликт на интереси между Жирардели и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Нено Димов посочи, че Витоша има същите проблеми, каквито има и Банско. „Витоша е абсолютно замряла като курорт, тя трябва да бъде върната на софиянци, но и възможността да имаме зимна младежка олимпиада също е шанс да развием България като ски дестинация”, каза Нено Димов.

По повод мръсния въздух и сакциите за кметовете на общините Нено Димов даде да се разбере, че такива санкции ще има и те ще са от 5 до 10 хил.лв., в случай, че градоначалниците не успеят да се справят с програмите за чист въздух.

Според екоминистъра Зелените целенасочено провалят всички възможни инвестиционни намерения в България. Той даде за пример изграждането на ски зона в Миджур, забавянето на магистрала „Струма”, магистралата от Русе до Велико Търново, както и други спорове. „От това България губи по 1 милион лева на ден”, заяви Нено Димов.

Източник: eurocom.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4