2 млрд. лв. изхарчени по празниците

2 млрд. лева сме похарчили по коледните празници, по данни от касовите апарати. Това коментираха в пред БНТ психологът Ани Владимирова и икономистът Стоян Панчев.

Според психологът българите сме склонни да събираме пари и да се готвим за лошото.

“Обичаме да се представим добре, тъй като е важно за нас сравнението с околните, за да покажем, че не сме по-назад”, подчерта Владимирова. 

Тя уточни, че хората по малките населени места се грижат основно за храна и трапеза, в големите населени места хората инвестират в спомени, тъй като и в по-голяма степен могат да си го позволят.

Според икономиста Стоян Панчев едната голяма група при разпределяне на харчовете са пенсионерите, които нямат необходимите средства. Те разчитат на система, която е в тежко състояние и почти не спестява.

По думите на Панчев миналата година сме постигнали икономически връх, официалните очаквания за тази са за не толкова голям ръст и евентуална рецесия през 2020 г.

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4