Илиан Александров от DXC Technology: При нас звезди няма, успехите ни се дължат на колектива

Сайтът “Витоша нюз”, съвместно с ръководството на БАМФ, стартира традиционна рубрика, в която ще даваме думата на ръководители, треньори, играчи и въобще хора, ангажирани с дейността на лигата в София. Този път наш гост е Илиан Александров от отбора на DXC Technology.


-Здравейте! Представете се на нашите читатели

-Здравейте! Казвам се Илиан Александров и съм част от отбора на DXC Technology. Също така съм служител на една от големите IT комании в България. Роден съм на 28 март 1982 г. в град Кюстендил. С висше образование съм.
-Юноша на кой отбор сте, имате ли мачове в някоя от футболните ни дивизии?
-Юноша съм на Велбъжд (Кюстендил), но нямам мачове във футболните дивизии. Да бъда честен, не бях от най-сериозните в тренировъчния процес…
-Кой е любимият ви български/чужд отбор?
-В България подкрепям отбора на ЦСКА, докато в глобален мащаб съм привърженик на Ливърпул. Също така симпатизирам и на Борусия (Дортмунд).
-Кои са любимите ви наши/чужди футболисти?
-Нямам такива… Аз съм привърженик на отборната игра и не обичам да отличавам отделни играчи. Все пак ако трябва да избирам, бих се спрял на някой сърцат „черноработник“, примерно Джеймс Милнър, Кристиян Малинов или Н’Голо Канте!

-На работата на кой ваш колега – футболен ръководител, се възхищавате и чии принципи следвате?
-Не съм сигурен кой се занимава с организацията в отбора на КЦМ Груп, но опеделено върши отлично работата си. Следя отбора от няколко години и мисля, че още в Камчия трябваше да спечелят шампионската лига на БАМФ. Иначе определено се възхищавам на нещата, които постига Иван Стоилов със състава на УНСС (футзал).
-Коя беше историята, която ви мотивира да се захванете със страстта, наречена минифутбол?
-Причината да се занимавам с минифутбол е страстта ми към играта. Основната заслуга да го правя малко по-отговорно е на човека, създал отбора на DXC Technology – Димитър Михайлов.

-Кога създадохте футболният отбор?
-Отборът беше създаден от Димитър през 2011 година, с цел участие в новосформираната тогава IT лига. Няколко години по-късно, аз поех организационните дейности, но заслугата за създаването на отбора е изцяло негова.
-Кой беше първият ви успех?
-Още в първото си участие, успяхме да спечелим IT лигата, след драматичен двубой срещу прекият ни конкурент тогава, съставът на Александър Живанкин ни измъкна с гол в последната минута, при доста слабо представяне от моя страна…
-Колко станаха вече трофеите, спечелени от вашия отбор?
-Отличията са ни предимно от IT лигата на БАМФ, която тази година спечелихме за шести път от осем участия. Другите трофеи не са толкова значими и вероятно не говорят нищо на читателите ви.

-Кои са най-големите звезди на вашия тим?
-При нас няма звезди, най-ценното ни качество е колектива. Всички се подкрепяме и си помагаме както на терена, така и в работата и живота. Все пак сме колеги в офиса и по цял ден сме заедно.
-Кога сте се чувствали най-щастлив около терена?
-Винаги, когато след мач седнем да пием по бира с отбора, аз съм доволен. Разбира се, ако бирата е гарнирана с добра игра и победа за отбора, всички сме по-щастливи.

-Кой мач с ваше участие като ръководител и футболист никога няма да забравите и защо?
-Реваншът в Шампионската Лига на БАМФ срещу “Малки страсти”. Тогава момчетата бяха победили в първата среща, а аз обърках тактиката за реванша, което доведе до отпадането ни от надпреварата.
-Каква е следващата цел, която преследвате?
-Добро представяне в Бизнес лигата към БАМФ и участие във финалната четворка в Шампионската лига. Мисля, че тези два турнира ще ни дадът реална представа за нивото на отбора към момента.
-От колко години сте част от семейството на БАМФ? Какво е мнението ви за организацията на първенствата, администрирани от БАМФ? Имате ли някакви препоръки към организаторите?
-От 2011 година участваме в лигите и турнирите организирани от БАМФ, които са може би най-добре организираните такива в България. Голям плюс са националните турнири, които организират от асоциацията.

Все пак имам доста забележки, които редовно споделям на организаторите, като най-сериозните са в правилата, които често се пренебрегват с цел да се угоди на всички. Разбирам че нивото е аматьорско, но за да се вдигне нивото, следващата стъпка е стриктното спазване на правилата от всички. Ако е необходимо, по-добре правилата да бъдат променени, но не да се правят компромиси.

Също така имам и забележки към съдиите. Лично мое мнение е, че в БАМФ срещите се ръководят от най-адекватните съдии в минифутбола, но те трябва да имат еднакви критерии, които трябва да бъдат дефинирани от организаторите. В прекалено много ситуации, отсъждането е „по преценка на съдията“, което в последно време създава предпоставки за контузии на ирачите. А ние сме амаьори, които на другият ден трябва да отидат на работа, за да можем да се грижим за семействата си.

-На 25 януари 2019 г. ще се проведе церемонията по награждаването на „Футболист на годината“ на БАМФ. Кой мислите, че ще спечели и защо?

-Има прекалено много състезатели, които заслужават наградата. Такива, които се лишават от доста неща, за да помогнат на отборите си. Сигурен съм, че когото и да изберем, ще заслужава наградата!
-За финал – какво ще пожелаете на нашите читатели?
-Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Затова не спирайте да мечтаете! Мечтайте, защото всичко, което си пожелаете днес може би ще се случи още утре! Бъдате живи и здрави, и ви пожелавам прекрасни празнични дни със семействата ви!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4