Нечуван срам и позор: Изхвърлиха Левски от евротурнирите!

И това доживя славният Левски – УЕФА го изхвърли от евротурнирите! Заради финансови задължения. Да му мислят изстрадалите му привърженици…

Информацията от евроцентралата гласи, че “сините” нямат право да участват в евротурнирите през сезон 2019/2020 и 2020/2021. Това може да се промени, ако Левски не е в състояние да докаже до 28 февруари 2019 г., че е платил сумите, определени като просрочени задължения към 30 септември 2018 година.

На левскарите е наложена и глоба в размер на 100 хиляди евро.

Изпълнителният директор на “синия” клуб Красимир Иванов побърза да излезе с официална позиция.

Ето я и нея:

“Уважаеми привърженици,

В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове.

Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица.

Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4