Отново напрежение заради сметището до “Враждебна”

Отново напрежение заради сметището до “Враждебна”

Със започване на валежите в София се активира един стар, хроничен проблем – тежкотоварните камиони, които цапат с кал бул. “Ботевградско шосе” и улиците на кв. “Враждебна”. Камионите преминават в района, защото депонират земни маси и строителни отпадъци в депото до квартала.

От години Столична община поема обещания да изведе трафика от квартала, като насочи камионите по маршрут извън населените места (например към м. Курията до летище София), да създаде втора площадка за депониране на земни маси в западните райони на София с цел да не преминава тежкотоварната техника през целия град. Многократно е обещавано и започване на рекултивацията на депо “Враждебна”.

Жители от района са скептични, защото администрацията на “Московска” 33 ги е лъгала многократно през годините. Факт е, че нищо не е направено по въпроса. Претенциите на гражданите на “Враждебна” са насочени срещу безхаберието на администрацията, защото са наясно, че проблемът съществува поради липса на политическа воля и действия да бъде решен.

Проектът за рекултивация отлежава вече втори мандат по кабинетите на “Московска” 33 и не са предприети никакви действия, за да се започне поне началната фаза. Аргументът е класически – нямало пари. В същото време Столична община активно бездейства по въпроса за втора площадка за земни маси и е оставила частна фирма да експлоатира другото й разтоварище за земни маси, находящо се до летище “София”.

Карлос КОНТРЕРА, общински съветник в СОС

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4