“Малки страсти” отново завладяха Неделната лига, изпревариха “Каталунците” и “Чичовци”

“Малки страсти” отново завладяха Неделната лига, изпревариха “Каталунците” и “Чичовци”

За четвърти път в историята на Неделната лига на БАМФ „Малки страсти“ станаха шампиони. Те предсрочно си бяха осигурили златните медали 3 кръга преди края на сезона.

В тима личат имената на националите по минифутбол Светлозар Табаков, Добрин Михайлов – Добата, Алексей Степанов – Аксела, изпъква и капитанът Владимир Магерски, който пък е новоизлюпен национал по футзал.

Нападателят Божидар Горчев пък влезе в аналите като първият човек с пет титла от Неделната лига – една с Лозенец Сити и четири с “Малки страсти“.

На второ място в първенството финишираха първенците от „Каменица фен купа“  – “Каталунците” (Кирчево). Третото място остана за ветераните от “Чичовци”, който са неизменен участник в Лигата от самото й създаване през 2009 г. и двукратни шампиони.

Ел Старс, които са финалисти в Лига България, извоюваха промоция във Висшата лига.

Стана ясен и шампионът в Ай Ти лига – DXC Technology. Отборът триумфира за шести път със златните медали от 9 години насам. Спорът за второто място още не е решен. За него ще спорят “Ати Консулт ORBIT”, който има 64 т., и “Дантек” (61 т.). Изходът на този сблъсък ще стане ясен на 17 декември в отложен мач от 9-ия кръг, когато претендентите се сблъскват в пряк двубой.

В Бизнеслигата зимната обстновка стана причина за отлагане на доста от двубоите. Те ще се изиграят през февруари 2019 г.

Междувременно в Плевен приключи анкетата за определяне на „Играч на годината“. Легендата на българския футбол Пламен Гетов награди лично победителя Борислав Иванов от „Нежеланите“.
Организаторите сбъднаха една мечта на таланта, който получи билет за мач на любимия „Челси“ на свещения „Стамфорд Бридж“. На второ и трето място в анкетата останаха Крум Зарев и Иван Брезоев (ВИК). За мениджър на годината беше определен Цветелин Василев.

В Ихтиман се игра мач за Суперкупата на града. ФК „Ихтиман“ надви „Квартала“ с 9:1 и по този начин грабна първия трофей. Кметът на града Калоян Илиев награди победителите.


Проведе се лагер на националния отбор по минифутбол  – първи след Европейското първенство в Киев (Украйна). Направиха впечатление няколко нови попълнения от тима – предимно от шампиона на България КЦМ (Пд). Дебютант е и Илиян Генадиев от „Софийска вода“ и „Милки груп Био“, който иначе е кадър на ЦСКА (София) и ЦСКА 1948.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4