Босът на Локо (Сф): Ангел е най-големият локомотивец и човек, благодаря му от сърце!

Ръководството на Локомотив (София) прие оставката на Ангел Колев. Вече има 5-6 кандидата за неговия пост. Това съобщи пред “Витоша нюз” лично собственикът на клуба Иван Василев.

“Да, приехме оставката на г-н Колев. Изслушахме аргументите му. Той ни обясни, че нервното напрежение му е дошло малко в повече в последно време. Разбрахме го. Ако има някой конкретно виновен в създалата се ситуация може би най-големият виновник съм аз самият.

Благодаря му до сърце на Ангел. Никога не ме е питал за пари или условия. Винаги е бил истински човек и локомотивец. Той е единственият, най-големият!

Знаете, че сме и лични приятели и бивши съотборници. Винаги ще ми бъде близък до сърцето. Сега сме поставени малко в цайтнот, както се казва.

До Нова година ще имаме човек, който да го смени. Българин ще е по всяка вероятност. Започваме от днес преговори. Вече побързаха да ми се обадят 5-6 души. Лансираха се някои имена. Ще видим какво ще се случи, на кого ще се спрем. Другата седмица събирам Управителния съвет, за да обсъдим кандидатурите с колегите. Бъдете сигурни, че ще изберем най-доброто за Локомотив”, заяви Василев, който обясни и причините за оставката на треньора.

“Напрежението беше голямо през последните месеци. Знаете, че Локомотив винаги трябва да побеждава. А при нас добрите резултати липсваха през есента като цяло. Но да не си помисли сега някой, че треньорът си е тръгнал заради тях. Сами виждате какво стана. В една трета от мачовете бяхме рязани от други фактори (има предвид съдийството най-вече – ба.). На Колев му се събра много.

Всичко е коректно и точно между нас. Разделихме се като приятели, повтарям още веднъж.

Благодаря му много за това, което направи за Локомотив. Той е истински локомотивец. Голям човек! Той на два пъти ми помогна в изключително тежък момент. Няма да забравя как се озова след „дупката“, в която изпаднахме след сезона в Областната група. Изминалото лято също Ангел дойде на „пожар“, така да се каже.

Нямахме и време, за да направим качествена селекция, отборът беше сринат психически след провала в баража срещу „Витоша“ (Бистрица). Колев знаеше къде попада, обаче се отзова човекът. Знаете, че сме и лични приятели. Той не дойде, за да прави тепърва кариера или да трупа пари. Дойде, за да помогне, както винаги го е правил. Факт е, мотивацията на футболистите падна през есенния полусезон с течение на мачовете и с тези съдийски “тесли”срещу нас. Рано-рано ни отразяха крилцата.

Както и да е. Гледаме напред. През зимата ще се опитаме да привлечем класни нови попълнения, които да вдигнат нивото. Целта ни е да играем мач за мач, само за победа и да се направи солидна основа за бъдещи успехи. Омръзна ми да правя тим за 6 месеца и после – хайде, отначало.

Съдиите ли? Повече няма да кажа и една дума за съдиите. Какво имаше, излязох и го казах пред всички, публично. И веднага започнаха да хвърчат декларации срещу мен…И защо е така? Защото казвам истината.

Вижте, футболът у нас е социална дейност, не може да се каже, че се печели от футбола. Разликата между мен и по-голямата чест от останалите ми колеги по клубовете е , че аз харча собствени пари. Упорито продължавам да търся инвеститори, партньори, които да помогнат Локомотив да е такъв, какъв историята и традициите изискват да бъде. Само Веско Стоянов ми помага, никой друг! Как мислите, че се издържа?!

Ще се борим докрай, няма да се предаваме! Локомотив няма да влиза в уговорки нкикога, поне докато аз съм в този клуб. Това ви го гарантирам.По бюджет сме горе-долу пети, а по класиране вижте къде сме.

Вината за този провален сезон я търсим в себе си, във футболисти, които не осъзнаха тежестта на червено-черната фланелка. Вината обаче е в нас най-вече. Този злощастен бараж ни се отрази много зле психологически. Оттам нещата тръгнаха надолу. Изпращаме една кошмарна година! Дано 2019-а да е по-успешна.”

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4