Защо музикант къща да не храни? В Лондон може, но не и у нас

“Музикант къща не храни”. Тъй гласи народната поговорка. Тези веселяци, които изпълняват с китари и акордеони шлагер от близкото минало и настоящето най-вече в подлезите на столицата, ще събират куфарите да си свирят по домашному, освен ако районният кмет не им позволи.

Тъй гласи новата наредба. Но ако зачегъртат повечко по инструмента и вкъщи, във време извън определеното, да внимават – лют съсед може да ги натопи и соленичко да се изръсят.

Тези гении на уличната музика събират по някой лев, не за да трупат богатства. Защото “музикант къща не храни”. Бях в Лондон. Там ги има в изобилие. Най-вече в подлезите на метрото. Цял концерт изнесоха пък в Китайския квартал насред пешеходната алея и веселяха предколедно местни и гости. Автентични и неповторими. Сигурно всеки от тях се реди за разрешение от общината. Дали?

Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски весник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4